В Луцьку депутати працюють у постійних комісіях міської ради

В Луцьку депутати працюють у постійних комісіях міської ради

22.03.13 11:11 0 1200
Відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження. Участь у її роботі взяли перший заступник міського голови Святослав Кравчук, секретар міської ради Григорій Пустовіт, депутати Роман Бондарук, Петро Савчук, Сергій Сівак, Тарас Бас, Василь Гриб, Рустам Дячук.

Члени комісії заслухали інформацію директора Луцького підприємства електротранспорту Івана Грицанчука про фінансово-господарський стан ЛПЕ за 2012 рік та фінансово-господарський план на 2013 рік.

Він повідомив, що нині підприємство має 62 тролейбуси. З них – 46 машин щоденно виїжджає на маршрути, 4 тролейбуси перебувають на ремонті, 12 машин знаходяться у неробочому стані й потребують капітального ремонту.

Також поінформував, що у 2012 році було придбано чотири тролейбуси у Республіці Польща. Нині вони уже перевозять пасажирів на міських маршрутах. У цьому місяці придбано ще два тролейбуси у Республіці Польща. На цей момент оформляються усі необхідні документи й ці машини незабаром виїдуть на міські маршрути.

Іван Грицанчук зауважив, що 70 % пасажирів електротранспорту – це люди пільгових категорій. Держава повертає підприємству субвенції, однак – не завжди вчасно. У зв’язку з цим, існує невелика заборгованість по заробітній платі та виплаті до певних цільових фондів.

Крім того, керівник Луцького підприємства електротранспорту зазначив, що контактна мережа знаходиться у незадовільному стані. Згідно з останніми даними, уже більше 49 кілометрів потребує заміни. За попередніми розрахунками на це необхідно близько 8 млн грн.

За словами директора ЛПЕ, ще одним видом діяльності є автобусні перевезення. Свого часу, було придбано 49 автобусів у лізинг. Нині підприємство продовжує сплачувати платежі компанії «Богдан-лізинг». Іван Грицанчук зазначив, що ще необхідно сплатити близько 4 млн грн. Останній платіж має бути здійснений у січні 2014 року.

Однак з 49 автобусів – 23 перебувають у неробочому стані.

Члени комісії запропонували продати ці автобуси. Іван Грицанчук зауважив, що цього зараз робити не можна, адже юридично усі автобуси належать компанії «Богдан-лізинг» і перейдуть у власність ЛПЕ тільки після сплати усіх лізингових платежів.

Зрештою, члени комісії вирішили взяти інформацію Івана Грицанчука до відома.

Також вони заслухали інформацію директора КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» Людмили Голод про матеріально-технічний стан бібліотек міста. Вона поінформувала, що до складу підприємства входять 12 бібліотек, усі приміщення – у належному стані. Однак є певні проблемні питання. Зокрема, потребують ремонту дахи у бібліотеці-філії № 10 (Київський майдан, 13) та у Центральній бібліотеці для дітей (пр. Президента Грушевського, 1), необхідно провести реконструкцію системи вентиляції і фасаду будівлі.

Людмила Голуб зауважила, що поповнення книжкового фонду здійснюється переважно за кошти від надання додаткових платних послуг бібліотеками, спонсорські кошти тощо. З міського бюджету виділяються кошти на передплату періодичних видань.

Депутати подякували за надану інформацію та взяли її до відома.

Крім того, члени комісії розглянули питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.11. 2010 № 1/5 «Про затвердження персонального складу виконавчого комітету міської ради», «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.11.2010 №1/2 «Про утворення постійних комісій міської ради та затвердження їх персонального складу», «Про внесення змін до рішення міської ради від 24.02.2010 № 53/16 «Про Комплексну програму охорони навколишнього природного середовища м. Луцька на 2010 - 2015 роки із змінами», «Про надання дозволу КП «АвтоПаркСервіс» на здійснення державно-приватного партнерства та пошуку приватних партнерів», «Про Звернення Луцької міської ради до Голови Верховної Ради, голів парламентських фракцій та позафракційних депутатів про підтримку проекту Закону України «Про внесення змін Закону України про збір та обліку на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та інші.

До слова, також відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, мови. Депутати Анатолій Пархом’юк, Анатолій Бірюков, Аскольд Пекарський підтримали проекти рішень з питань внесення змін до рішень міської ради «Про затвердження персонального складу виконавчого комітету міської ради» та «Про утворення постійних комісій міської ради та затвердження їх персонального складу», питання про внесення змін та доповнень до Регламенту Луцької міської ради VI скликання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ