Депутати міської ради здійснять виїзне засідання у дитячо-юнацькі спортивні школи міста Луцька

Депутати міської ради здійснять виїзне засідання у дитячо-юнацькі спортивні школи міста Луцька

22.03.13 14:17 0 991
Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму. У ній взяли участь перший заступник міського голови Святослав Кравчук, секретар міської ради Григорій Пустовіт, депутати міської ради Павло Данильчук, Наталія Бунда, Микола Дендіберін та Тарас Бас.

Першим у порядку денному члени комісії розглянули питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.11.2010 № 1/5 «Про затвердження персонального складу виконавчого комітету міської ради». Перший заступник міського голови Святослав Кравчук представив членам комісії кандидатури до складу виконавчого комітету – Ірину Констанкевич, проректора з навчально-виховної роботи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Михайла Щура, Президента Волинського обласного благодійного фонду «Олега Чернецького». Ці кандидатури пропонується ввести замість членів виконкому Євгена Мельника та Григорія Павловича.

Ірина Констанкевич та Михайло Щур коротко поінформували присутніх про свою діяльність, окреслили свої плани роботи, які реалізовуватимуть у складі виконавчого комітету. Вислухавши їх, члени комісії одноголосно підтримали вищезазначений проект рішення.

Опісля депутати заслухали інформацію про фінансовий та матеріальний стан дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста Луцька. Про це доповідав голова комітету по фізичній культурі та спорту Володимир Тонконог. Він зауважив, що це питання є дуже актуальним, адже існує проблема із недофінансуванням. Зокрема, поінформував, що в 2012 році в місті працює 12 дитячо-юнацьких спортивних школи, 3 із них – фінансуються із міського бюджету. У школах займається 3647 учнів, це на 433 чоловіки менше, ніж у 2011 році. В 3-х школах, фінансування яких забезпечується із міського бюджету, займаються 1518 учнів, це на 149 людей більше, ніж у 2011 році.

Однією з проблем Володимир Тонконог вважає недостатнє фінансування галузі спорту у Луцьку. До слова, на утримання Центрального басейну у цьому році не додали 100 тис. грн. За його словами, ці гроші мали направлятися на очищення води. «Надіємось, що на кінець року дофінансують», - зазначив голова комітету по фізичній культурі.

Голова комісії Павло Данильчук поцікавився у доповідача, чи здійснювались у цьому році заходи щодо впровадження системи енергозбереження в спортивних закладах. Володимир Тонконог зазначив, що у квітні визначать конкретну суму для запровадження таких заходів. Члени комісії попросили голову комітету надати їм детальну інформацію в цій частині.

Депутат міської ради Наталія Бунда, аби вирішити питання фінансування, порадила Володимиру Тонконогу шукати інвесторів або ж створювати певні проекти. На її думку, це більш дієво, аніж чекати грошей із міського бюджету.

Також члени комісії обговорили стан футбольних майданчиків у Луцьку. Адже багато з цих об’єктів в оренді приватних підприємців. Зокрема, поцікавилися станом футбольного поля у районі Теремно. На думку депутата міської ради Миколи Дендіберіна, стан цього спортивного об’єкту необхідно поліпшувати. Тож депутати вирішили на квітневе засідання комісії запросити орендарів, Волинське обласне спортивно-фізкультурне товариство «Україна», профільні підрозділи міської ради, щоб обговорити це питання. З метою ознайомлення зі станом дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста Луцька члени комісії вирішили у квітні здійснити виїзне засідання.

Окрім того, члени комісії підтримали проекти рішень «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.11.2010 №1/2 «Про утворення постійних комісій міської ради та затвердження їх персонального складу», а також «Про внесення змін та доповнень до Регламенту Луцької міської ради VI скликання».

Розглянувши звернення, що надішли до комісії, депутати завершили засідання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині штормове ...
Наступна новина: У Львові обговорили питання ...

КОМЕНТАРІ