Волинська область: піротехніки провели навчальні збори з вдосконалення професійної майстерності

Волинська область: піротехніки провели навчальні збори з вдосконалення професійної майстерності

22.03.13 12:17 0 956
У період з 18 по 20 березня з фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно рятувального загону спеціального призначення проведено спеціальні навчальні збори, основною метою яких було визначення ступеня готовності особового складу до виконання завдань за призначенням, вдосконалення навичок поводження з вибуховими речовинами та засобами підриву, відпрацювання алгоритму злагодженості виконання завдань пов’язаних зі знешкодженням та знищенням вибухонебезпечних предметів.

Протягом перших двох днів піротехніки поглибили набуті теоретичні навички, закріпили знання з безпеки під час виконання завдань, надання першої медичної допомоги при пораненнях та кровотечах.

20 березня вони відпрацювали вогневий та електричний способи підриву, організацію суцільного розмінування. Окрім цього, на найбільшій на Волині річці Стир з метою захисту мостових споруд області від можливого льодоходу та заторних явищ практично відпрацювали питання підриву льоду.

Такі навчальні збори проводяться щорічно навесні у період активізації польових робіт, оскільки саме у цей період значно зростає кількість виявлених населенням небезпечних знахідок. Лише за 2012 рік волинськими піротехніками області знищено 3166 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Управління ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ