Громадська колегія (регіональна комісія) з питань захисту суспільної моралі в Івано-Франківській області об’єднує зусилля громадськості та органів влади над вирішенням актуальних питань сьогодення

Громадська колегія (регіональна комісія) з питань захисту суспільної моралі в Івано-Франківській області об’єднує зусилля громадськості та органів влади над вирішенням актуальних питань сьогодення

22.03.13 12:18 0 1015
20 березня за дорученням заступника голови обласної державної адміністрації Романа Іваницького, директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Сергій Дерев’янко провів засідання громадської колегії (регіональної комісії) з питань захисту суспільної моралі в Івано-Франківській області, в роботі якого взяли участь голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький, а також представники громадських та релігійний організацій краю.

Під час засідання розглянуто наступні питання: пропагування творів мистецтва, як джерела суспільної моралі; основні напрями роботи навчальних та освітніх закладів і установ щодо протидії проявам негативної поведінки у дитячому та молодіжному середовищі; профілактику дорослого та підліткового алкоголізму на Прикарпатті.

Членами громадської колегії відзначено позитивну роботу управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації в сфері пропагування творів мистецтва, як джерела духовності та суспільної моралі.

Відзначено позитивні зрушення і в роботі правоохоронних органів, органів освіти щодо протидії проявам негативної поведінки у дитячому та молодіжному середовищі. Цьому сприяють різні форми роботи: це і реалізація проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх», згідно з яким за кожним навчальним закладом закріплений шкільний офіцер міліції (мета проекту - не допустити потрапляння неповнолітніх у конфлікт із законом); це і створення нового громадського об’єднання «Юний міліціонер Прикарпаття», яке функціонує з ініціативи Управління МВС України в області тощо.

При розгляді питання щодо профілактики дорослого та підліткового алкоголізму на Прикарпатті підтримано пропозицію щодо необхідності об’єднання зусиль громадськості, органів державної влади, церкви, медицини, науковців стосовно вироблення єдиної спільної системи реалізації заходів в цій сфері.

Громадською колегію прийнято відповідне звернення до громадських та релігійних організацій краю щодо об’єднання зусиль держави та інститутів громадянського суспільства з подолання проблем алкоголізму (текст звернення додається).

Звернення громадської колегії (регіональної комісії)

з питань захисту суспільної моралі в Івано-Франківській області до громадських та релігійних організацій

Проблема пияцтва й алкоголізму в підлітковому віці останнім часом стала дуже актуальною. Це викликано, по-перше, екстраординарністю споживання спиртного в уразливому віці, а по-друге, тим, що такий ранній алкоголізм супроводжують виражені психічні розлади. За статистичними даними, до 80 % дорослих, хворих на алкоголізм, почали зловживати алкоголем саме в підлітковому віці.

Сучасна молодь, вступаючи в доросле життя і маючи доступ до вживання алкогольних напоїв, не думає про таку важливу складову свого майбутнього життя як здоров'я.

Слід підкреслити, що алкоголізм в Україні молодшає. Заданими всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна є абсолютним лідером серед країн Європи за кількістю підлітків 11-15 років, які регулярно вживають алкоголь. В цілому близько 40 % українських підлітків у віці від 14 до 18 років вживають алкоголь, на другому місці Ізраїль – 28 %, Росія за цим показником знаходиться на 15 місці.

Здоров'я нації в наш час розглядається як показник цивілізованості держави, що відображає соціально-економічне становище суспільства. Саме тому державна політика щодо здорового способу життя повинна формуватися цілеспрямовано й послідовно.

Об’єднаними зусиллями держави та інститутів громадянського суспільства можна здолати проблему пияцтва, якщо повністю заборонити рекламу алкоголю та тютюну, якщо посилити контроль органів влади та суспільства над продажем алкоголю неповнолітнім, якщо проводити заходи з виховної роботи та відновлювати спортмайданчики для масових занять спортом.

Звертаємося до усіх громадських та релігійних організацій Івано-Франківщини, кому небайдужа доля підростаючого покоління: єднаймося у бажанні та намірі здолати проблему пияцтва й алкоголізму, у прагненні захистити душі й розум наших дітей та онуків, а часом і життя, від вживання цього «смертоносного» продукту.

Тільки ми самі можемо змінити існуюче в суспільній свідомості спокійно-поблажливе відношення до вживання алкоголю неповнолітніми, насторожити суспільну думку у відношенні небезпеки вживання спиртного молоддю. Противагою алкоголізму має статиширока кампанія з пропаганди здорового способу життя, свідоме формування у підростаючого покоління тверезих установок на майбутнє.

Діти - це наше майбутнє, здорові діти - здорова нація. Захистимо їх!

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ