Картини Параски Хоми покажуть щонайменше у трьох музеях України

Картини Параски Хоми покажуть щонайменше у трьох музеях України

22.03.13 17:54 0 1076
Виставку робіт Параски Хоми, присвячену 80-річчю художниці, з травня експонуватимуть щонайменше в трьох музеях України. Про це повідомив начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак.

«Ми хочемо у другій половині травня провести виставку в обласному краєзнавчому музеї, після того її покаже Музей мистецтв Прикарпаття. Третю виставку Параски Хоми плануємо організувати на виїзді», - повідомив Володимир Федорак і зауважив, що особисто відвідав майстриню, подарував їй фарби та говорив про творчі виставки. За словами Володимира Федорака, нині обласна влада веде перемовини про експозицію картин Параски Хоми з національним музеєм народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Кобринського, що у Коломиї, та з Львівською національною галереєю.

Водночас, говорить Володимир Федорак, узгоджується питання з Мінкультури про виставку робіт Параски Хоми в одному з музеїв Києва. За словами Володимира Федорака, виставки Параски Хоми триватимуть до листопада, коли майстрині виповниться 80 років. Влітку з її роботами зможуть ознайомитись жителі та гості Івано-Франківська.

Довідково

Параска Хома – заслужений майстер народної творчості України. Художниця живе і працює в селі Чернятин, Городенківського району, на Прикарпатті. Талант майстрині відкрив відомий львівський мистецтвознавець Борис Возницький, коли в 1968 році організував її першу виставку у Львівській національній галереї. Параску Хому вважають представницею «наївного» мистецтва. Майстриня не використовує чорну фарбу і надає перевагу квітково-рослинним композиціям. Серед відомих робіт –«Жоржини», «Павичі» та «Золоте літо».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віктор Шемчук привітав ...
Наступна новина: Музичний «ПРОЕКТ ІВАСЮК» ...

КОМЕНТАРІ