На Івано-Франківщині на програму надання соціальних послуг в обласному бюджеті передбачено 3 млн. грн. - Ярослав Лаган

На Івано-Франківщині на програму надання соціальних послуг в обласному бюджеті передбачено 3 млн. грн. - Ярослав Лаган

22.03.13 08:37 0 897
В облдержадміністрації відбувся регіональний семінар для Івано-Франківської та Чернівецької областей щодо реформування системи надання соціальних послуг в рамках інформаційної кампанії, яку проводить Міністерство соціальної політики України спільно з ВБО “Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД”.

Йшлося про хід впровадження реформи соціальних послуг, методику з визначення потреб в соціальних послугах населення.

Учасників семінару від імені голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка привітав його заступник Роман Іваницький, відмітивши як позитив участь у роботі заходу представників громадських організацій. «Це хороший знак, - наголосив Роман Іваницький. – Представники громадськості беруть активну участь у житті області, зокрема що стосується чи не найважливішої соціальної сфери, її ефективного реформування».

На думку керівника громадської організації "Віфанія", експерта ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ-СНІД Тараса Брижуватого, наразі в Україні виникла необхідність створення конкурентного середовища для тих, хто надає соціальні послуги. Також важливо визначити потребу в цих послугах на місцевих рівнях. «Є багато проблем у сфері надання соціальних послуг, - вважає Тарас Брижуватий. – Відсутнє узгодження серед державних установ щодо розуміння потреб надання соціальних послуг. Але цей процес – еволюційний. Гадаю, протягом року чи двох ми зможемо вийти на якісь стандарти надання соціальних послуг».

На Івано-Франківщині прийнято програму надання соціальних послуг, у якій враховано 8 напрямків роботи. «Така програма діє у нашій області вперше, - повідомив журналістам директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Ярослав Лаган. – Для її реалізації в обласному бюджеті на 2013 рік передбачено 3 млн. грн.» Ці кошти хочуть використати для планування заходів з енергозбереження, пожежної безпеки у закладах соціальної сфери. Здійснюватимуться заходи із покращення доступності.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ