Журналістів запрошують на презентацію результатів проекту «Мистецька палітра Прикарпаття»

Журналістів запрошують на презентацію результатів проекту «Мистецька палітра Прикарпаття»

22.03.13 09:08 0 1067
26 березня об 11.00 в приміщенні фортечної галереї «Бастіон» (м.Івано-Франківськ) – «круглий стіл» та презентація результатів проекту «Мистецька палітра Прикарпаття», впровадженого у співпраці з облдержадміністрацією за підтримки Посольства Фінляндії в Україні «з метою інтеграції культури і народного мистецтва області у існуючий туристичний продукт регіону».

Завданням проекту було створення умов для збереження та популяризації народних ремесел Прикарпаття; покращенні можливостей самозайнятості сільського населення та їх залучення для обслуговування туристів; налагодженні співпраці із туристичними фірмами; забезпеченні подальшого розвитку туризму в області.

Представникам туристичних фірм та ЗМІ буде надано тематичний каталог і представлено туристичний маршрут, що передбачає можливість відвідання майстерень народних майстрів та участь у відповідних майстер-класах на території Івано-Франківської області. Презентація буде доповнена виставкою робіт народних майстрів Прикарпаття, залучених до заходів проекту.

Довідково

Виконавець проекту – Регіональний туристично-інформаційний центр (вул. Галицька, 4А, м. Івано-Франківськ; тел./факс +0342 502474; e-mail: rtic.if.ua@gmail.com, www.rtic.if.ua.

Основні заходи проекту:

влітку 2012 року проведено дослідження проблем, умов та перспектив розвитку приватного підприємництва у сфері народних ремесел, з питань співпраці із потенційними споживачами, готовності надавати додаткові послуги туристам;

сформовано базу даних народних майстрів - 126 одиниць, охоплено 11 адміністративних одиниць області (районів і територій міських рад); у листопаді 2012 року на базі Косівської регіональної спілки художників України проведено дводенний семінар-тренінг для 30 народних майстрів з питань приватного підприємництва у сфері народних ремесел, гостинності та туристичних послуг, маркетингу та менеджменту в туризмі, організації майстер-класів для туристів, співпраці із турфірмами та групами; з грудня 2012 року по лютий 2013 року організовано відвідування членами робочої групи проекту майстерень більше 60 майстрів, під час цього розроблено туристичний маршрут «Мистецька палітра Прикарпаття», видано каталог учасників мережі та буклет про маршрут (2 тис. прим., укр. та англ. мовами); розроблено положення та сформовано мережу, видано стікери-наліпки і бирки «Мистецька палітра Прикарпаття», які поширені серед учасників мережі (1000 прим.).

Інформацію про учасників мережі розміщено на сайті www.rtic.if.ua в розділі «Народні майстри» (укр. та англ. мовами).

Партнери проекту:

Івано-Франківська ОДА: управління зовнішніх економічних зв’язків і туризму; управління культури, національностей та релігій; Навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття; ПНУ ім. Василя Стефаника: Інститут туризму та Інститут мистецтв; обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України; ІФОО Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні; Мовний центр Bravo, який пропонує курси англійської мови онлайн з будь-якої точки світу, які допоможуть вам правильно говорити англійською за короткий час без втрати часу.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За минулий рік збитки ...

КОМЕНТАРІ