4000 соціальних працівників Львівщини під час снігопаду надавали допомогу одиноким та непрацездатним громадянам

4000 соціальних працівників Львівщини під час снігопаду надавали допомогу одиноким та непрацездатним громадянам

22.03.13 16:48 0 968
У зв’язку з надзвичайною ситуацією, яка склалася  у Львівській області 14-16 березня, для надання соціальних послуг було мобілізовано понад 4000 осіб – працівників територіальних центрів, управлінь соціального захисту та будинків-інтернатів та 47 одиниць техніки, – повідомив директор департаменту  соціального захисту населення облдержадміністрації Василь Мартиняк.

«Соціальні працівники обійшли всіх 20658 одиноких та непрацездатних громадян, розчистили від снігу підходи до їхнього житла, дахи, забезпечили їх продуктами харчування, водою, роздавали чай, каву, хліб, печиво, масло, свічки. У розчистці господарств від снігу вагому допомогу надали волонтери – це сусіди одиноких, родичі соціальних працівників та учні старших класів», – розповів В. Мартиняк.

Також, за його словами, у центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян ночувало з 15 на 16 березня 39 осіб (29 чоловіків та 10 жінок). Також там проживає цілодобово 6 осіб (2 чоловіки та 4 жінки). У м. Львові на  центрі для бездомних функціонує пункт обігріву, послугами якого 15 березня скористалось 6 осіб. На випадки надзвичайних ситуацій є ще 29 таких пунктів в області.

Нагадаємо, станом на 15 березня 2013 року в тринадцяти будинках-інтернатах області проживає 1766 осіб, в 9-ти стаціонарних відділеннях територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) проживає 250 осіб.

Всі установи є забезпечені енергопостачанням, у житлових кімнатах підтримується температурний режим 19-22 С*, запроваджено цілодобове чергування, проведено розчистку території та дахів від снігу, організовано випічку хліба. В установах є автономні джерела енергопостачання в робочому стані та необхідний запас палива для них. До надзвичайної ситуації тобто сильного мокрого снігу з переходом у сніг 22 березня всі заклади готові.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: П`янета упевнений, що ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ