На Львівщині стрийські  правоохоронці взяли участь у  семінарі голів методоб’єднаннь  класних керівників   міста

На Львівщині стрийські правоохоронці взяли участь у семінарі голів методоб’єднаннь класних керівників міста

22.03.13 13:12 0 979
У Стрию, 19 березня, у приміщенні загальноосвітньої школи №9 міста Стрия відбувся семінар за участю голів методоб’єднаннь класних керівників шкіл міста на тему: «Правове виховання. Використання тренінгів у роботі класних керівників з учнями».

У його роботі також взяли участь начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Стрийського міського відділу внутрішніх справ майор міліції Любомир Улицький та старший оперуповноважений старший лейтенант міліції Любомир Гудзоватий.

Любомир Улицький проінформував учасників семінару про стан підліткової злочинності на Стрийщині, підсумував результати роботи кримінальної міліції у справах дітей та звернув увагу на основні завдання, які стоять перед працівниками підрозділу. В основному - це здійснення профілактичних заходів, спрямованих на недопущення вчинення підлітками протиправних діянь. Крім того, спільне завдання міліції, школи і сім’ї - уберегти дітей від основних небезпек, що підстерігають їх у повсякденному житті – СНІДу, алкоголізму, наркоманії. Адже кримінальна міліція у справах дітей – це не каральний підрозділ у системі МВС, а, перш за все, ті люди, які мають прийти на допомогу дитині, що опинилася у складній життєвій ситуації.

Керівник відділення кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу зазначив, що ці завдання правоохоронці не зможуть виконати без належної співпраці з педагогічними колективами та батьками.

Любомир Васильович виділив наразі загальноосвітні школи №№ 1, 3 та 9 міста Стрия. Керівництво цих шкіл активно співпрацює з правоохоронцями щодо обміну інформацією, запрошує працівників міліції на засідання рад профілактики, батьківські збори тощо. Учні цих шкіл завжди беруть активну участь у іміджевих акціях, які проводять правоохоронці.

Із метою налагодження тісної співпраці між школою і міліцією запроваджено територіальний принцип роботи, тобто за кожним навчальним закладом закріплюється працівник міліції. Наразі відповідні меморандуми уже укладено з усіма навчальними закладами. Крім того, до профілактичної роботи активно залучаються працівники інших підрозділів: дільничні інспектори міліції, працівники відділень зв’язків з громадськістю та боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Розповів правоохоронець також про те, що в своїй діяльності працівники відділення відтепер керуватимуться нещодавно створеною Інструкцією з організації роботи підрозділів кримінальної міліції у справах дітей. Раніше доступ до відомчої нормативної бази, що стосувалася роботи підрозділу, був законодавчо обмежений, оскільки вона носила гриф таємності. кожен громадянин, якому доведеться стикатися з діяльністю працівників кримінальної міліції у справах дітей, матиме змогу порівняти, чи правоохоронець діє в межах, визначених посадовими інструкціями, а також в разі необхідності – вимагати від працівника міліції діяти відповідно до вимог законодавства.

Перед учасниками семінару також виступили практичний психолог Л.В. Янів та голова методоб’єднання класних керівників І.В. Чорній. Присутні на зустрічі переглянули фільм «Використання тренінгів, елементів тренінгу у роботі класних керівників СЗШ №9» та наостанок мали можливість взяти участь у тренінгу «Як стати «класним» класним керівником».

Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

(за матеріалами Стрийського МВ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ