На Львівщині ірина Сех провела зустріч із громадськими екоактивістами

На Львівщині ірина Сех провела зустріч із громадськими екоактивістами

22.03.13 17:29 0 1124
21 березня 2013 року голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи свободівка Ірина Сех зустрілася з представниками екологічних громадських організацій. Народний депутат обговорила з активістами проблеми природно-заповідного фонду України. Під час зустрічі також було ухвалено рішення про створення громадського дорадчого органу при голові екологічного парламентського комітету.

Як наголосив харківський екозахисник, представник екологічної групи "Печеніги" Олег Вяткін, значною проблемою в захисті природно-заповідного фонду є вилучення особливо цінних земель. Зокрема, на найбільш конфліктною є справа вилучення 600 гектарів зі складу Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника.

Слід зазначити, що парламентська фракція ВО "Свобода" буде допомагати громадським активістам і жителям міста Ялта у вирішенні даного питання. Нагадаємо, що днями народний депутат України, уповноважений фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Криму та Севастополі Едуард Леонов звернувся до Генерального прокурора України та міністра аграрної політики та продовольства України з вимогою провести перевірку законності виведення сотень гектарів земель із території Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/037547/

Окрім того, під час зустрічі було визначено, що важливою проблемою екологічної політики держави є плани розформування територіальних управлінь міністерства екології. Директор громадської організації "Київський еколого-культурний центр" Володимир Борейко зазначив, що такі плани є загрозливими і повністю зруйнують систему нагляду за природокористуванням у державі. Завдання опозиційних політиків – не допустити скорочення територіальних підрозділів Міністерства екології.

"Всеукраїнське об'єднання Свобода є відповідальною політичною силою, ми прекрасно розуміємо важливість екологічної політики. Нашою стратегією є відхід від практики домінування економіки, інтересів приватного бізнесу над екологією, зокрема над збереженням природно-заповідного фонду. Я буду враховувати пропозиції громадськості та екологічних організацій щодо природоохоронного законодавства", – зазначила очільниця екологічного комітету Верховної Ради свободівка Ірина Сех.

У свою чергу екоактивіст Андрій Плига з Дружини охорони природи "Зелене майбутнє" наголосив, що злочинці й корумповані чиновники, користуючись рішенням Кабінету Міністрів №555 від 1995 року про санітарні правила вирубки лісів, вже багато років проводять шкідливі та зайві рубки лісів будь-яких типів і на будь-якій висоті. Активіст заявив, що потрібно внести зміни до Лісового кодексу та до законодавства про природно-заповідний фонд.

Заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк розповів, що більше семи з половиною тисяч об'єктів природно-заповідного фонду жодним чином не управляються. На території більшості з них здійснюють незаконні рубки й полювання. Величезною проблемою є надання статусу заказника особливо цінним землям без погодження користувача. Екологи пообіцяли, що підготують власний законопроект стосовно створення природних заказників.

Директор природоохоронних проектів Всеукраїнського товариства охорони птахів Ольга Яремченко наголосила на негативних наслідках вирубки лісів для популяцій птахів. Як зазначає екозахичниця, в Україні для збереження рідкісних видів птахів необхідно внести зміни до Лісового кодексу щодо заборони вирубки дерев навколо місць гніздування.

Підсумовуючи результати зустрічі, депутат Київської обласної ради свободівець Юрій Ноєвий підкреслив: "Український патріотичний рух, зокрема "Свобода", усвідомлюють, що без формування екологічного світогляду громадян важко буде боротися зі свавіллям бізнесу та корупцією чиновників, які нищать екологію країни. Ми очікуємо від співпраці з екоактивістами ми очікуємо фахової допомоги як у законотворенні, так і в просвітницькій роботі".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: Віктор Шемчук привітав ...

КОМЕНТАРІ