На Львівщині ірина Сех оголосила про створення міжфракційного об'єднання "За збереження природного комплексу "Біличанський ліс"

На Львівщині ірина Сех оголосила про створення міжфракційного об'єднання "За збереження природного комплексу "Біличанський ліс"

22.03.13 08:39 0 1040
Понад 50 народних депутатів України увійшли до міжфракційного депутатського об'єднання "За збереження природного комплексу "Біличанський ліс". Про це заявили на брифінгу у Верховній Раді народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех та народний депутат України В'ячеслав Кутовий.

За словами Ірини Сех, депутати об'єдналися, щоби спільними зусиллями сприяти збереженню Біличанського лісу, зокрема клопотати про надання йому статусу національного природного парку.

"Біличанський ліс – це легені столиці, його збереження надзвичайно важливе для довкілля, передусім для території Києві та Київської області, які досі долають наслідки чорнобильської катастрофи. Нас дуже тішить, що багато громадських організацій, журналістів підтримують ініціативу збереження Біличанського лісу. з цією метою об'єдналися парламентарі з різних фракцій. Сподіваюся, що це об'єднання досягне добрих результатів", – зазначила Ірина Сех.

Нагадаємо, що раніше Ірина Сех звернулася до Міністерства екології та природних ресурсів України з вимогою надати Біличанському лісу статус національного природного парку задля його збереження. Як зазначено у депутатському зверненні Ірини Сех, на засіданні Кабінету Міністрів України 14 листопада 2012 року було схвалено проект Указу Президента "Про зміну меж Національного природного парку "Голосіївський", до складу якого мало бути включено Біличанський ліс. Народний депутат просить міністерство розглянути звернення щодо надання комплексу "Білічанський ліс" природно-заповідного статусу.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Белград і Приштина ...

КОМЕНТАРІ