На Львівщині михайло Задорожний прозвітував перед громадами Нижніх Гаїв та Дережич

На Львівщині михайло Задорожний прозвітував перед громадами Нижніх Гаїв та Дережич

22.03.13 08:58 0 1200
У селах Гаї Нижні та Дережичі пройшли звіти голів сільських рад, в яких взяли активну участь і депутати Дрогобицької районної ради та депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Михайло Задорожний. Останній на запрошення громад теж прозвітував перед людьми про свою роботу в облраді.

У Гаях Нижніх після звіту війта Василя Василенка депутат Михайло Задорожний розповів про свою роботу. Зокрема, у 2011 році за його сприяння на капітальний ремонт вул. Зарічної з обласного бюджету було виділено 100 тис. грн, у 2012 році на ремонт дороги по вул. І.Франка – 55 тис.грн. За кошти обранця закуплено літературу до сільської бібліотеки, а також надано матеріальну допомогу двом мешканцям.

У Дережичах після виступу сільського голови Мирослава Селяника про свою діяльність розповів депутат Михайло Задорожний. 50 тис грн. у 2011 році та 90 тис.грн у 2013 році – ці кошти обласного бюджету за сприяння обранця передбачено на ремонт комунальних доріг села. За кошти депутата закуплено літературу до сільської бібліотеки, а також надано поміч під час ремонту цієї бібліотеки. Завдяки його допомозі сільська футбольна команда одержала комплект футбольної форми, а троє потребуючих жителів із депутатського фонду отримали матеріальну допомогу в сумі 2000 тис.грн.

Після звітів голів та депутатів приступили до живого діалогу. Люди ставили свої запитання, вносили пропозиції, розповідали про те, що їх турбує першочергово. У Гаях Нижніх це необхідність заміни опор ліній електропередач, проведення телефонних ліній, розчищення потоків. Людей турбує питання вивезення сміття, непокоїть поведінка лісгоспу та газової служби, які під час своєї діяльності руйнують дорожнє полотно, а сприяти в його ремонті аж ніяк не спішать. Доволі складним залишається питання транспортних перевезень, надзвичайно гостро стоїть питання ремонту центральних доріг села тощо.

Схожою є й картина у Дережичах. Питання вивезення ТПВ та утилізації сміття, необхідність заміни електроопор, розчистки каналів, наведення ладу із каналізаційними стоками, які нині банально спускаються у сільські рівчаки, необхідність ремонту центральної дороги. Людей цікавило, чому за те, що під час вивезення зрізаного лісу, яке здійснюють великогабаритні машини лісгоспу, руйнується дорожнє полотно, ніхто не несе відповідальності? Чому жителі хутора, який знаходиться біля Дережич, змушені жити в повній пітьмі – світла у них немає, а відповідні служби натомість вимагають, аби самі ж люди придбали і встановили собі трансформаторну підстанцію? Жителі Дережич та Монастиря-Дережицького на сході села прийняла рішення – якщо через два тижні питання відновлення електропостачання в домівках пенсіонерів та малозабезпечених на хуторі по вул. Молодіжній не буде вирішено, то мешканці пікетуватимуть органи районної влади.

А ще лунали питання і пропозиції політичного характеру. Виявилось, що людям настільки набридли безлад, беззаконня, тотальне порушення їхніх прав, що вони готові підтримати акцію "Вставай, Україно!", якій дала старт опозиція. Кажуть, якщо лідери-опозиціонери покличуть їх на масові мітинги у Львів чи навіть Київ - поїдуть, бо далі жити так несила.

Зустріч минула як одна мить, а за її підсумками депутат підготував низку звернень і запитів у відповідні органи стосовно питань, які турбують жителів Дрогобиччини.

24 березня депутат зустрінеться із громадами сіл Ролів, Добрівляни, Воля Якубова.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині молодим ...
Наступна новина: На оздоровлення довкілля ...

КОМЕНТАРІ