У Львові відбувся конкурс на тему "Внесок львів'ян у розвиток світової науки, культури, спорту і духовності у ХХ–ХХІ ст."

У Львові відбувся конкурс на тему "Внесок львів'ян у розвиток світової науки, культури, спорту і духовності у ХХ–ХХІ ст."

22.03.13 18:35 0 1284
Упродовж березня 2013 року в Львівському навчально-виховному комплексі "Школа-гімназія "Сихівська"" тривав конкурс проектних, дослідницьких та пошукових робіт "Внесок львів'ян у розвиток світової науки, культури, спорту і духовності у ХХ–ХХІ ст." Головою журі конкурсу була визначена свободівка, депутат Львівської міськради Лариса Василишин, яка є авторкою проекту організації науково-пошукової роботи учнівської молоді на базі львівських гімназій та ліцеїв.

У журі конкурсу також працювали науковці, освітяни, управлінці, працівники культури. Це, зокрема, доцент ЛНУ ім. І. Франка Марія Ващищин, кандидат технічних наук та доцент кафедри "Захист інформації" ЛНУ "Львівська політехніка" Богдан Березюк, викладач кафедри "Електричні станції" ЛНУ "Львівська політехніка" Олександра Дудурич, професор кафедри педагогіки та соціальної роботи ЛДУВС Наталія Мачинська, доцент кафедри ендокринології ЛНМУ ім. Д. Галицького Аліна Урбанова, доцент Львівського державного університету внутрішніх справ Галина Шутка.

Під час підсумкового засідання конкурсу, звертаючись до учнівської молоді, голова журі Лариса Василишин зазначила: "Конкурс був цікавим та унікальним, тому що спонукав по-новому поглянути на успіхи й досягнення львів'ян у розвитку світової науки, духовності, культури та спорту. Заходи з проектних, дослідницьких та пошукових робіт – це інтелектуальна школа, яка вимагає аналітичного мислення, вміння бачити перспективу, прораховувати ризики. Ба більше, основним завданням є формування і розвиток інтелектуальної Нації.

Львів зробив унікальний внесок у світовий розвиток. Наше місто має інстинкт і пам'ять щодо справедливості та пошуку істини. Знамениті земляки є нашими духовними орієнтирами та опорою, вчителями і гордістю. Львів для нас – це осередок духовно-морального і культурно-мовного опору. Без перебільшень, кожен українець ствердить неоціненний внесок львів'ян в українізацію незалежної України. Сила прикладу важлива для кожного з нас і для держави в цілому. Але слід заперечити думку, що Львів продукує лише ідеї, імпульси та гасла. Ваші учнівські дослідження та пошукові знахідки стверджують, що кожен львів'янин – практичний трансформатор життя. Львів'яни не тільки національно-патріотичні мрійники, а й практики, значення внеску яких у світовий розвиток відзначає й міжнародна спільнота. Наш обов'язок перед наступними поколіннями львів'ян – зберегти і примножити унікальні здобутки і національні традиції духовності, культури, науки, освіти, спорту", – зазначила Лариса Василишин.

Організатор конкурсу - благодійний фонд Фурсіна http://www.fondfursina.org/.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 14)

КОМЕНТАРІ