Рівненщиною цікавляться румунські бізнесмени

Рівненщиною цікавляться румунські бізнесмени

22.03.13 15:03 0 1061
Аби дізнатися більше про перспективи співпраці, на дводенну українсько-румунську економічну бізнес-місію в область завітала іноземна делегація. У складі - представники семи тамтешніх компаній. вони зустрілися з керівництвом області та місцевими бізнесменами у виставковому діловому центрі облдержадміністрації.

Донині співпраця Рівненщини та ділових кіл Румунії залишалася більш ніж скромною, зауважив в.о. голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко під час зустрічі, - лишень 1,5 відсотка від зовнішньоторговельному обороту. А інвестиції з Румунської сторони в економіку Рівненщини взагалі відсутні. Натомість, потенційні можливості співпраці з близьким сусідом – членом Європейського Союзу Румунією не використовуються сповна, констатував він. Тож подякував присутнім за перший крок до співпраці, яка буде вигідною як місцевим, так і іноземним бізнесменам. Задля налагодження двосторонньої торговельно-економічної співпраці на заході презентували бізнес-потенціал Рівненської області та Румунії. Також члени іноземної делегації побувають на місцевих підприємствах.

Тим часом начальник економічного відділу Посольства України в Румунії Андрій Гренюк розповів, що після кризового 2008 року товарообіг між Україною та Румунією почав зростати, а у 2011 став рекордним. Натомість торік спостерігалося зменшення як експорту, так і імпорту. Тож результативна співпраця на часі. Крім того, більшість з компаній, представники яких завітали на Рівненщину, вже мають досвід роботи на українському ринку, зокрема, на сході країни. Нині ж планують освоювати західні регіони. Вже іноземні підприємства можуть запропонувати жителям Рівненщини косметику, неткані матеріали, взуття, лікарські засоби, електротовари та м’ясну продукцію. Є зацікавлення і в імпорті українських товарів, підсумував Андрій Гренюк.

Довідково: у структурі експорту з області до Румунії, який становив у 2012 році понад 15 мільйонів доларів США, продукція деревообробки склала 80 відсотків, хімічної промисловості – 17 відсотків. Основу імпорту, обсяг якого торік був трохи більшим за 2 мільйони доларів США, становлять неметалеві вироби.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ