На Рівненщині рятувальники нагадали працівникам аргопромислового комплексу району основні вимоги пожежної безпеки

На Рівненщині рятувальники нагадали працівникам аргопромислового комплексу району основні вимоги пожежної безпеки

22.03.13 12:18 0 948
20 березня у селищі міського типу Володимирець відбулася семінар-нарада зкерівниками та спеціалістами АПК району з питань охорони праці напередодні проведення весняно-польових робіт, своєчасної підготовки автопарку та проведення обов’язкових інструктажів робітників. У семінарі також прийняли участь працівники державної пожежно-рятувальної частини №16.

Зокрема, працівники Держслужби з НС наголосили, що з початком весняно-польових робіт необхідність посилення контролю за дотриманням правил пожежної безпеки в сільськогосподарських організаціях зростає. У зв’язку з цим увага керівників сільгосппідприємств району повинна бути зосереджена на необхідності дотримання наступних правил:

- до початку польових робіт з усіма працівниками провести протипожежний інструктаж щодо дотримання правил пожежної безпеки. Особи, які не пройшли протипожежний інструктаж, до роботи не допускаються;

- на кожному підприємстві встановити відповідний протипожежний режим;

- організувати оновлення інструкцій з пожежної безпеки для всіх видів робіт. Інструкції повинні бути вивішені на видних для ознайомлення місцях;

- до роботи повинна допускатися лише справна техніка, яка повинна бути забезпечена засобами протипожежного захисту (вогнегасники, штикові лопати, пісок в мішках тощо). Техніка, не забезпечена цими засобами, до польових робіт не допускається.

Також акцентувалася увага присутніх на правилах заправки нафтопродуктами та проведення газо-електрозварювальних робіт у польових умовах, адже у польових умовах заправлення паливом тракторів, комбайнів та інших автомобілів повинне проводитися топливозаправщиками при заглушених двигунах. У нічний час заправлення машин паливом забороняється.

Місцеві працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій вкотре наголосили аграріям про необхідність забезпечення територій тимчасового польового стану первинними засобами пожежогасіння, немеханізованим інструментом і пожежним інвентарем, який повинен розміщуватися на пожежному щиті. Крім того, присутнім були роз’яснені й інші основні вимоги нормативних документів, які регламентують роботу із забезпечення пожежної безпеки об’єктів АПК.

Отже, необхідною умовою успішного проведення комплексу весняно – польових робіт та збереження людського потенціалу є суворе дотримання працівниками трудової та виробничої дисципліни, правил охорони праці, пожежної безпеки. Цього вимагає Закон.

На завершення семінару рятувальники нагадали присутнім аграріям, що головною причиною виникнення пожеж є людський фактор. Тому щоб попередити виникнення надзвичайних подій та уникнути значних матеріальних збитків при проведення весняно-польових робіт слід вчасно виконати вищезазначені заходи, що у свою чергу дасть можливість уникнути проблем пов'язаних з пожежами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Громадська колегія ...

КОМЕНТАРІ