Рівненщина: «Мобільно - консультаційний пункт» завітав до школярів та мешканців населених пунктів Корецького району

Рівненщина: «Мобільно - консультаційний пункт» завітав до школярів та мешканців населених пунктів Корецького району

22.03.13 08:09 0 915
20 березня рятувальники спільно з працівниками Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою профілактики негативних явищ, пропаганди здорового способу життя, профорієнтації та роз’яснювальної роботи щодо дотримання вимог пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності провели роз’яснювальну роботу, профілактичні бесіди з учнями навчальних закладів, відвідали сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах на території с.Велика Клецька та с.Харалуг Корецького району.

У ході спілкування з школярами особлива увага зверталася на формування у дітей навичок правильного поводження під час виникнення пожеж та дотримання правил безпеки у побуті.

Спілкування дітлахів із рятувальниками та соцпрацівниками пройшло цікаво і змістовно. Адже спрямовувалося на свідоме сприйняття інформації й оволодіння практичними навичками реагування на пожежі та надзвичайні події, а також на першочергові дії, які необхідно здійснювати у разі їх виникнення.

Після відвідування навчальних закладів учасники рейду відправилися проводити профілактичні масово-роз’яснювальні заходи у житловому секторі. У ході спілкування з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах фахівці вкотре нагадували громадянам про суворе дотримання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності у побуті, роз’яснювали людям як уникнути лиха, роздавали відповідні листівки та пам’ятки із порадами як запобігти біді. Безперечно, такий підхід дає позитивні результати, оскільки громадяни замислюються над питанням власної безпеки, звертаються по допомогу до фахівців.

Як зазначив начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Володимир Оглобля: «Схожі заходи систематично проводяться по всій території населених пунктів області, адже життя людей, а особливо дітей є найбільшою цінністю, тому мінімізувати кількість пожеж і надзвичайних подій у житловому секторі та зробити життя громадян краю по-справжньому безпечним – є одним із першочергових і головних завдань рятувальників Рівненщини».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: У Луцьку вшанують пам’ять ...

КОМЕНТАРІ