На Рівненщині діалог з громадськістю – запорука успіху

На Рівненщині діалог з громадськістю – запорука успіху

22.03.13 13:35 0 1007
Днями відбулася зустріч начальника ДПІ у Рівненському районі Віталія Стельмаха з представниками органів районної влади, малого та середнього бізнесу, інститутів громадянського суспільства, центрів сервісного обслуговування.

Розпочинаючи зустріч, Віталій Петрович розповів про низку переваг при поданні звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій в електронному вигляді. Зокрема, він зазначив, що передання інформації в електронному вигляді органам ДПС надає можливість платникам податків заощадити свій час, зменшити витрати на утримання касової техніки за рахунок відсутності потреби друкувати паперову контрольну стрічку і зберігати її протягом трьох років. Крім того, використання контрольної стрічки в електронному вигляді призведе до значного зменшення кількості перевірок платників податку.

Перший заступник начальника ДПІ в районі Руслан Вандьо звернув увагу присутніх на відсутність штрафів за неподання електронної звітності протягом першого півріччя 2013 року: у цей період підприємці мають змогу перейти на нову форму звітування. Водночас він попросив представників бізнесу не зволікати з модернізацією наявних касових апаратів, або ж придбанні нових, для формування контрольної касової стрічки в електронному вигляді. Він зазначив, що з 1 липня 2013 року за її неподання передбачена фінансова відповідальність. Відтак не виключено, що до центрів сервісного обслуговування виникатимуть черги на переобладнання реєстраторів розрахункових операцій.

Присутні також обговорили питання адміністрування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, декларування доходів громадян.

Подібні зустрічі керівництва інспекції з представниками малого та середнього бізнесу покликані створювати нову податкову культуру у відносинах між платниками податків та податковими органами, як рівноправних партнерів.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Ємельяненко повертається в ...

КОМЕНТАРІ