Світлана Шорнікова: «Добровільне декларування доходів – фундамент податкової культури»

Світлана Шорнікова: «Добровільне декларування доходів – фундамент податкової культури»

22.03.13 11:41 0 934
Сплачуючи податки, ми не лише виконуємо свій конституційний обов’язок, а й підвищуємо рівень податкової культури та відповідальності платників перед державою.

А для формування у дітей та молоді свідомого ставлення до сплати податків, виховання прихильності до діяльності податкових органів, фахівці податкової служби постійно проводять семінари, навчальні лекції, ділові ігри, вікторини, брейн-ринги на податкову тематику, «Дні відкритих дверей» та інші цікаві заходи.

До роз’яснення законодавства залучаються волонтери податкової служби - консультанти з-поміж студентів, пенсіонерів і колишніх працівників податкових органів. Зокрема, вже багато років поспіль, фахівці ДПІ у м.Рівному спільно із викладачами та студентами Національного університету водного господарства та природокористування, які є найактивнішими добровільними податковими помічниками, проводять заходи щодо підвищення рівня податкової культури у молоді.

Старший викладач цього вузу Світлана Василівна Шорнікова є найдосвідченішим та постійним представником волонтерського руху, без її участі не відбувається жоден із заходів, які привертають увагу громадськості до податкових нововведень.

«Як волонтер податкової служби, я, перш за все, прагну донести до громадськості об’єктивний погляд на необхідність добровільної сплати податків. Особливо це потрібно під час кампанії декларування доходів громадян. Адже, декларуючи свої доходи та сплачуючи податки, ми робимо свій індивідуальний внесок у загальний добробут нашої країни. Це – фундамент податкової культури, яка є важливою складовою національної ідеології добровільної сплати податків», - зазначає Світлана Василівна.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лідер курдів закликав до ...
Наступна новина: На Житомирщині про ...

КОМЕНТАРІ