Чернігів: Міська влада відкрита для діалогу та консолідованого вирішення питань представників малого бізнесу

Чернігів: Міська влада відкрита для діалогу та консолідованого вирішення питань представників малого бізнесу

22.03.13 15:45 0 911
21 березня, перший заступник міського голови Сергій Андрос провів зустріч із підприємцями та торговцями на Центральному ринку м. Чернігова. Зустріч мала на меті спільне обговорення проблем, які виникають при здійсненні підприємницької торговельної діяльності, у відносинах малого бізнесу з владою, контролюючими органами та інших актуальних для торговців питань.

Під час тривалої розмови з керівниками чернігівських ринків, зокрема, ТОВ «Коопринок», ТОВ «Сервісцентр», ТОВ «Чернігівський колос», та підприємцями перший заступник міського голови зазначив, що міська влада зацікавлена у стабільному розвитку роздрібної торговельної мережі, її раціональній організації.

«Мережа роздрібних торговців має важливе значення у забезпеченні споживачів товарами першої необхідності та є важливим ресурсом скорочення безробіття, джерелом доходів як підприємців, так і найманих працівників, і, врешті-решт, наповнення місцевого бюджету»,- зазначив Сергій Андрос.

Серед порушених питань окремі стосувалися упорядкування території центрального ринку, ремонту зливової каналізаційної системи, облаштування під’їзду до ринку з боку вул. Комсомольської та ін. Але більш за все торговці скаржились на зниження купівельної спроможності населення, а отже й відсутність очікуваних доходів.

Торкнулися також питання несанкціонованої торгівлі. Перший заступник міського голови запевнив підприємців, що міська влада послідовно боротиметься з незаконною вуличною торгівлею. На його переконання, стихійна торгівля як явище має бути ліквідована, люди мають працювати легально в цивілізованих умовах.

Натомість, він зазначив, що не повинні постраждати люди, які нелегкою працею заробляють кошти собі на хліб, адже така торгівля - єдиний спосіб для них заробити собі на життя. Тож міська влада пропонує “стихійникам” перебазуватися на міський ринок, де для них є місця, або торгувати на спеціально облаштованих соціально-торговельних майданчиках, які мають на меті захистити інтереси місцевих виробників садово-городницької продукції - представників малозабезпечених верств населення, що будуть організовані міською владою найближчим часом.

Сергій Андрос поспілкувався також із продавцями у торгових рядах, послухав про проблеми, які присутні у їхній сфері, про бачення їх вирішення. Із своїми наболілими питаннями до нього звернулися й споживачі – жителі міста.

Під час діалогу з працівниками центрального ринку С. Андрос зазначив, що міська влада відкрита до діалогу й організовуватиме системні зустрічі з підприємцями для виявлення та спільного вирішення проблем нашого міста. «Багато окреслених проблем є стратегічними і не можуть бути вирішеними за короткий період часу, але деякі з них виникають через брак комунікації й можуть бути вирішеними консолідовано у короткі терміни», - підкреслив він.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львів’янин намагався ...

КОМЕНТАРІ