Величезний «Диво-птах» вже приїхав до Чернігова

Величезний «Диво-птах» вже приїхав до Чернігова

22.03.13 08:49 0 935
Величезний «Диво-птах» приїхав цього тижня до Чернігова та тимчасово оселився в гіпермаркеті «ВЕНА».

з цього приводу в гіпермаркеті зустрілись заступник Чернігівського міського голови Анна Романова та представники місцевих засобів масової інформації.

А.Романова повідомила, що поява «Диво-птаха» пов’язана з проведенням всеукраїнського «Параду вишиванок – 2013», який відбудеться у Києві на День Незалежності. Привезли його з Дніпропетровська. Виготовлений він зі скловолокна. Висота – 3,50 м, ширина – 2,05 м, довжина – 3,95 м, загальна площа «птаха» - 20 м2, а вага – 80 кг. Розписувати птаха буде родина чернігівських художників Атаманюків – Віталій та Раїса.

«Вони вже розписували минулого року «Диво-писанку», яка увійшла до п’ятірки найкращих в Україні. Цього року художники представлять своє бачення орнаменту «Диво-птаха», - сказала заступник міського голови.

Планується, що після урочистого відкриття перед Великоднем «Диво-птах» милуватиме око чернігівців та гостей міста до серпня 2013 року. А 24 серпня учасники «Параду вишиванок» зберуться на майдані Незалежності, сформують колону із «Диво-птахів» та делегацій міст-учасників. Карнавальна хода пройде від майдану Незалежності до Співочого поля.

Місто-переможець забере всю колекцію «Диво-птахів» до свого міста, де протягом року буде встановлено експозиції. Після цього колекція буде передана у фонд «Турбота Святого Миколая» та розміщена в Національному природному парку «Гуцульщина» (с. Пустинь, Косовський район, Івано-Франківська область).

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Белград і Приштина ...
Наступна новина: На Рівненщині молодим ...

КОМЕНТАРІ