Сергій Рижук: «Ініціатива щодо вирішення проблем ТТУ має бути за міською радою»

Сергій Рижук: «Ініціатива щодо вирішення проблем ТТУ має бути за міською радою»

22.03.13 09:34 0 960
На цьому акцентував голова облдержадміністрації Сергій Рижук 21 березня під час 14-ї сесії обласної ради. «Працівники КП „Житомирське трамвайно-тролейбусне управління“ на вже призвичаїлися з усіма проблемами звертатися до обласної ради та облдержадміністрації, хоча управління знаходиться у комунальній власності міської ради. По суті ж, ініціатива щодо вирішення проблем ТТУ, пов’язаних зокрема із заборгованістю з виплати заробітної плати та компенсацією витрат на пільгові перевезення, має бути саме за міською радою. Тобто у вирішенні цих проблем загалом має бути відпрацьований системний підхід, а не лише розрахунок за кошти державної субвенції», – пояснив очільник області. При цьому Сергій Рижук зазначив, що Житомирщина є однією з чотирьох областей, які після внесення змін до державного бюджету та прийняття відповідної постанови Кабінету Міністрів України, отримають адресну допомогу від Уряду, кошти якої будуть розподілені і на потреби ТТУ.

У цьому питанні збігаються думки голови облдержадміністрації Сергія Рижука та Народного депутата України від фракції «Батьківщина» Геннадія Зубка, котрий висловився про те, що утримання ТТУ повинне здійснюватися за умови співфінансування з міського бюджету. «Влада міста має не чекати, поки на сесії обласної ради буде прийнято рішення щодо покриття боргу по ТТУ, а намагатися вирішувати ці проблеми самостійно», – зауважив Геннадій Зубко.

У свою чергу Житомирській міський голова Володимир Дебой пояснив, що з міського бюджету протягом двох років здійснюється повне фінансування пільгового перевезення студентів і школярів. Разом із тим, посадовець додав: «Уже закладено 2 млн грн. на технічний ремонт рухомого складу ТТУ та 1,5 млн грн. на ремонт трамвайних колій у місті, зокрема на перехресті вулиць Східної і Бориса Тена. Також близько 8 млн грн з міського бюджету витрачено на покриття витрат ТТУ, що пов’язані з пільговим перевезенням, та 3,5 млн грн. спрямовано на оновлення матеріальної бази управління».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Європа дала Кіпру час до ...
Наступна новина: Львівщина: департамент з ...

КОМЕНТАРІ