Землевпорядники Житомирщини зареєстрували у Національній кадастровій системі 10698 земельних ділянок

Землевпорядники Житомирщини зареєстрували у Національній кадастровій системі 10698 земельних ділянок

22.03.13 13:47 0 906
Державні реєстратори Житомирської області з початку роботи Національної кадастрової системи зареєстрували 10698 земельних ділянок та надали 5321 витягів з Державного земельного кадастру.

Всього територіальні органи земельних ресурсів області прийняли від громадян 17288 заяв. З них 11916 - на здійснення державної реєстрації наділу та 5372 - щодо надання витягів із земельного кадастру.

Реєстраторам області вдалося вдвічі прискорити процес реєстрації земельних ділянок.

Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року в Україні працює нова Національна кадастрова система (НКС), одним з елементів якої є публічна кадастрова карта. Це величезна високотехнологічна інформаційна система, аналогів якої не має на жодне міністерство чи відомство в Україні. Відтепер громадяни можуть через Інтернет отримати інформацію про усі земельні ділянки у межах України. Зокрема, пересічний громадянин може побачити на публічній кадастровій карті таку інформацію, як цифрова карта України (ортофотоплан), кордон України, межі областей, межі районів, межі населених пунктів, індексно-кадастрові карти, земельні ділянки та їх межі, кадастровий номер ділянки, форма власності, цільове призначення, площа, а також карту ґрунтів України. Публічна карта дозволяє громадськості контролювати виділення ділянок у прибережних і заповідних зонах, лісах, контролювати використання земель у зонах обмеження.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ