У держбюджеті для Тернопільщини передбачено 4,74 млн. грн. на часткову компенсацію процентів по іпотечних кредитах

У держбюджеті для Тернопільщини передбачено 4,74 млн. грн. на часткову компенсацію процентів по іпотечних кредитах

22.03.13 15:06 0 918
Про виконання у 2013 році програми з реалізації соціальних ініціатив Президента України “Доступне житло” йшлося на селекторній нараді, яку провів Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Участь в її роботі взяв перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Головач.

Як було зазначено під час наради, урядовою постановою знято часові обмеження щодо визначення нормативної площі житла для розрахунку часткової компенсації за іпотечними кредитами. Таким чином, продовжено дію Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України у квітні 2012 року.

Жителі нашого краю у 2013 році одні із перших в Україні відгукнулися на державну допомогу у вирішенні житлового питання - у Тернопільській області з початку року надано перші кредити на придбання доступного жила.

Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов діє.

По області визначено 12 об’єктів житлового будівництва, на які можуть спрямовуватися кошти в рамках реалізації програми із загальною кількістю 377 вільних від зобов’язань квартир.

У державному бюджеті 2013 року для Тернопільської області передбачено кошти в сумі 4 740 тис. грн. на часткову компенсацію процентів по іпотечних кредитах, з яких на рахунок управління капітального будівництва обласної державної адміністрації уже поступило 986,3 тис. грн.

У 2012 році було укладено 26 договорів часткової компенсації процентів громадянам за банківськими кредитами для придбання квартир на загальну суму 6181 тис. грн.

Щодо умов отримання державної підтримки на придбання доступного житла звертатися до Тернопільського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” за адресою: м. Тернопіль, просп. Ст. Бандери, 34, тел. 43-09-78 (дні роботи: понеділок-п’ятниця із 8.30 до 13.00 та із 13.45 до 17.00).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Чернігів: Міський голова ...

КОМЕНТАРІ