ДСНС України у зв’язку з погіршенням погодних умов вживає додаткові заходи реагування

ДСНС України у зв’язку з погіршенням погодних умов вживає додаткові заходи реагування

22.03.13 16:05 0 934
За даними Українського гідрометеорологічного центру, у період з 22 по 25 березня очікується суттєве погіршення погодних умов у Карпатському, Волинському, Подільському, Центральному, Дніпровському, Таврійському регіонах оперативного реагування, що супроводжуватиметься сильними опадами у вигляді снігу, налипанням мокрого снігу, хуртовиною, сніговими заметами, сильним дощем з переходом у сніг, поривами вітру до 22 м/с.

В акваторії та на узбережжі Чорного і Азовського морів швидкість вітру посилюватиметься до 24 м/с, місцями до 28 м/с, при цьому висота хвиль становитиме до 50 дм. З 23 по 25 березня температура повітря знизиться на більшій території до 14 градусів морозу.

Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення транспортного сполучення, знеструмлення населених пунктів та об’єктів економіки і систем життєзабезпечення населення.

З метою забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов, Голова ДСНС України Михайло Болотсьих доручив територіальним підрозділам встановити цілодобовий посилений моніторинг обстановки оперативними групами щодо надзвичайних ситуацій.

У взаємодії з дорожніми, комунальними службами та підрозділами Державтоінспекції буде забезпечене своєчасне введення тимчасових обмежень руху транспорту, негайне реагування на виявлені загрози та вжиті заходи щодо забезпечення безперебійного руху автомобільними дорогами державного та місцевого значення, комунального транспорту у населених пунктах.

На основі аналізу розвитку негативних природних явищ ДСНС України забезпечить завчасне, до настання ускладнень від погодних умов, виставлення для чергування автомобільних тягачів підвищеної прохідності, розгортання пунктів обігріву у місцях прогнозованого утворення транспортних заторів на автодорогах державного значення та на гірських перевалах Карпат.

З метою доставки аварійних бригад обленерго у важкодоступні місця для проведення робіт з відновлення електропостачання населених пунктів ДСНС України виділятиме необхідну кількість техніки підвищеної прохідності. Передбачено залучення пересувних електростанцій для електропостачання об’єктів життєзабезпечення населення, лікувальних та дошкільних закладів.

Територіальним підрозділам Служби доручено організувати взаємодію з місцевими органами влади та органами військового управління з питань оперативного залучення сил і засобів служб цивільного захисту та техніки Збройних Сил України для попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій, розчистки автошляхів та відновлення електропостачання.

Нагадаємо, заходи реагування, що вживалися Державною службою України з надзвичайних ситуацій у період несприятливих погодних умов з 15 по 20 березня 2013 року, були оптимальними і підтвердили ефективність застосованих на практиці підходів щодо попередження та організації реагування на можливі надзвичайні ситуації зимового періоду, зокрема завчасна концентрація необхідних сил на головних автомагістралях, своєчасне введення тимчасових обмежень руху транспорту на небезпечних ділянках доріг, особливо великогабаритних вантажних автомобілів, своєчасне виставлення постів для чергування тягачів і автомобілів підвищеної прохідності в місцях прогнозованого утворення транспортних заторів (спуски, підйоми, складний рельєф місцевості), розгортання вздовж автошляхів пунктів обігріву.

За матеріалами прес-служби ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Школи Хмельниччини ...

КОМЕНТАРІ