У Росії опозиціонерові Развозжаєву висунули нове звинувачення

У Росії опозиціонерові Развозжаєву висунули нове звинувачення

22.03.13 10:59 0 909
Слідчий комітет Росії повідомив що арештованому опозиціонерові Леоніду Развозжаєву висунули ще одне звинувачення, цього разу у «свідомо неправдивому доносі». На думку слідства, так кваліфікуються заяви Развозжаєва, що слідчий чинив на нього незаконний тиск під час допитів; слідство стверджує, що цього не було. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням Слідчого комітету, опозиціонер не визнає вини за цим новим звинуваченням і відмовився давати свідчення у зв’язку з цим.

Проти Развозжаєва висунута вже ціла низка звинувачень – і в підготовці до організації масових заворушень, і в незаконному перетині кордону, і у свідомо неправдивому повідомленні про злочин, і навіть у розбої, що стався 15 років тому.

Перше з цих звинувачень стосується участі російського діяча в масовому мітингу російської опозиції в Москві, на Болотній площі, у травні минулого року, який закінчився сутичками з поліцією, друге – обставин його приїзду до України, нібито за паспортом брата, що Развозжаєв теж заперечує, третє – його вимоги порушити кримінальну справу за його заявою про викрадення з України і застосування до нього тортур.

Развозжаєв заявляє, що був викрадений на території України, де просив притулку, і доставлений назад до Росії, де зізнався у плануванні заворушень під тортурами.

Справа опозиціонера викликає занепокоєння правозахисників.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сумлінними визнано 34 ...

КОМЕНТАРІ