На Хмельниччині цьогоріч аграрії планують зібрати 3 млн. тонн валу зернових культур

На Хмельниччині цьогоріч аграрії планують зібрати 3 млн. тонн валу зернових культур

22.03.13 14:28 0 977
20 березня під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Галищука та директора Департаменту агропромислового комплексу Олега Стрілецького відбулося засідання колегії Департаменту.

У колегії взяли участь заступники голів райдержадміністрацій з питань АПК, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники та спеціалісти обласних галузевих структур, керівники навчальних аграрних закладів області, директори переробних підприємств області, голови сільських рад. Всього взяли участь понад 200 чоловік.

На колегії розглядалися питання про підсумки роботи агропромислового розвитку області за 2012 рік та завдання на 2013 рік.

В ході засідання було наголошено на тому, що аграрний сектор – це та галузь, яка стрімко розвивається на Хмельниччині. Слід зазначити і те, що у 2012 році приріст валової продукції склав 112,9% до попереднього, що дозволило нашій області посісти перше місце в державі за даним показником.

Велика увага виступаючих приділялася і підготовці до весняно-польових робіт. Директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Стрілецький наголосив, що необхідно з максимальною віддачею працювати, щоб в оптимальні строки завершити посівну компанію, адже від цього залежить яким буде врожай у 2013 році. В цьому році аграрії Хмельниччини ставлять амбітні плани. Прогнозується збільшення посівних на 12 тис.га посівних площ та доведенні їх обсягів до 1 млн. 120 тис.га. Також стоїть завдання зібрати 3 млн. тонн валу зернових культур при середній урожайності не менше 50 цнт./га.

Розвиток галузі тваринництва - пріоритетний напрямок розвитку сільського господарства області, зазначав заступник директора Департаменту Іван Одземок. Всіма категоріями господарств реалізовано понад 80 тис. тонн м’яса, що на 6% більше попереднього року. Обсяги реалізації худоби та птиці сільськогосподарськими підприємствами зросли майже на 10%.

Підприємствами області вирощено майже 37 тис. тонн м’яса, що на 11% більше, ніж у 2011 році. Разом з тим, виробництво яловичини збільшено на 13%, свинини на 23%. Середньодобові прирости великої рогатої худоби на вирощуванні, відгодівлі та нагулі збільшилися на 8%, свиней на 17% і становили відповідно 565г. і 442г.

Агроформуваннями області збільшено виробництво молока на 15%. Середній надій молока на корову у сільськогосподарських підприємствах зріс на 12% і становить 4712 кг.

Вперше в історії області вироблено більше 1,2 млрд. шт.. яєць, що в 1,8 рази більше минулого року. В тому числі сільськогосподарськими підприємствами більше 1 млрд. шт..

В порівняні до січня 2012 року поголів’я ВРХ зросло на 15 тис. голів, свиней на 4 тис. голів., овець на 200 голів, птиці майже на 3 млн. голів.

Керівництво області приділяє велику увагу цій галузі, адже її розвиток – це створення нових робочих місць, надходження до бюджетів усіх рівнів податків, нарощування м’ясних та молочних ресурсів області.

Значна увага приділялася і кадровій роботі в агропромисловому комплексі та підготовці фахівців для сільськогосподарського виробництва, адже кадрове забезпечення агроформувань висококваліфікованими спеціалістами – є одним із головних чинників розвитку аграрного сектору.

В ході колегії аграрії області поділилися своїми здобутками та проблемами і визначили шляхи їх вирішення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ