На Львівщині видача свідоцтва про народження дитини органами іноземної держави не позбавляє права на отримання одноразової допомоги при народженні дитини

На Львівщині видача свідоцтва про народження дитини органами іноземної держави не позбавляє права на отримання одноразової допомоги при народженні дитини

23.03.13 09:09 0 2007
Актуально про соціальний захист. Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє, що допомога при народженні дитини надається одному з батьків дитини, опікуну, які постійно проживають разом з дитиною, з метою створення належних умов для її  повноцінного утримання та виховання.

Для призначення допомоги при народженні дитини органу праці та соціального захисту населення за умови пред'явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, подаються такі документи:

1) заява одного з батьків (опікуна), що складається за формою, затвердженою Мінпраці;

2) копія свідоцтва про народження дитини;

3) оригінал довідки, виданої державним органом реєстрації актів цивільного стану для призначення допомоги при народженні дитини.

Увага!  Жінки, які постійно проживають (зареєстровані) на території України і народили дитину під час тимчасового перебування за межами України, подають видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Приклади видачі компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документів, що засвідчують народження дитини,

Варіант 1. Дитина народилася за межами України та зареєстрована в дипломатичному представництві або консульській установі України. Дипломатичне представництво або консульська установа України видає батькам дитини свідоцтво про народження дитини та відповідно до пункту 2.26 Інструкції про порядок реєстрації актів громадянського стану в дипломатичних представництвах та консульських установах України, затвердженої наказом Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України від 23.05.2001 № 32/5/101, після реєстрації народження батькам дитини видається довідка для виплати допомоги, про що робиться відповідна відмітка і проставляється підпис заявника. В наведеному випадку легалізувати документи не потрібно, допомога призначається на загальних підставах.

Варіант 2. Дитина народилася за межами України та зареєстрована в компетентних органах країни перебування. Оскільки дитина народилась під час тимчасового перебування за межами України та зареєстрована компетентними органами країни перебування, батьки повинні надати документи компетентних органів країни перебування, що засвідчують народження дитини, які легалізовані в установленому порядку. Порядок учинення консульської легалізації офіційних документів передбачений Інструкцією про порядок консульської легалізації офіційних документів в Україні і за кордоном, затвердженої наказом Міністерства закордонних справ України від 04.06.2002 N113. В наведеному випадку для здійснення консульської легалізації батьки дитини повинні звернутись до уповноваженого працівника Департаменту консульської служби МЗС України, Представництв МЗС на території України або консульської посадової особи закордонної дипломатичної установи України.

Легалізовані документи подаються до органів праці та соціального захисту населення для отримання одноразової допомоги при народженні дитини. Слід зазначити, що Конвенцією, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів від 05.10.1961 передбачено перелік держав, офіційні документи яких не підлягають дипломатичній або консульській легалізації. Єдиною формальною процедурою, яка може вимагатися для посвідчення автентичності підпису, якості, в якій виступала особа, що підписала документ, та, у відповідному випадку, автентичності відбитку печатки або штампу, якими скріплений документ, є поставлення передбаченого статтею 4 зазначеної Конвенції апостиля компетентним органом держави, в якій документ був складений.

У такому випадку до органів праці та соціального захисту населення надається лише копія свідоцтва про народження дитини та переклад його на українську мову, який завірений нотаріусом, довідка для виплати одноразової допомоги при народженні дитини не надається.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ