На Житомирщині громадські організації інвалідів та ветеранів отримують фінансову підтримку з обласного бюджету

На Житомирщині громадські організації інвалідів та ветеранів отримують фінансову підтримку з обласного бюджету

23.03.13 11:05 0 949
З метою ефективного вирішення питань щодо створення сприятливого середовища для людей з інвалідністю, ветеранів, реалізації ними права на участь в економічній, політичній, соціальній та інших сферах суспільного життя, обласною радою затверджена Обласна комплексна програма соціального захисту інвалідів на 2008-2012 роки.

Підставою для надання фінансової підтримки було звернення громадських організацій, плани заходів та відповідні розрахунки потреби в коштах для здійснення заходів та оплати комунальних та інших послуг.

На виконання зазначеної програми розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету для надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів та інвалідів, який на даний час перебуває у стані проходження державної реєстрації в органах юстиції.

На 2013 рік для надання фінансової підтримки громадським організаціям в обласному бюджеті передбачені кошти в сумі 500 тис. грн.

Відповідно до цієї програми громадським організаціям інвалідів і ветеранів надавалась фінансова підтримка на проведення заходів та проведення розрахунків за користування комунальними послугами. За період реалізації Програми за 2008-2012 роки з обласного бюджету надана фінансова підтримка громадським організаціям на загальну суму 1880,7 тис. грн., в тому числі: в 2011 році – 356,6 тис. грн., в 2012 році – 558,4 тис. грн. Зазначена підтримка надавалась десятьом громадським організаціям.

Довідково: Рішенням обласної ради від 20 грудня 2012 року №764 затверджена Обласна комплексна програма соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення Житомирської області на 2013-2017 роки, яка розроблена відповідно до законів України «Про основи соціальної захищеності інвалідів України», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про реабілітацію інвалідів в Україні» та постанови Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2012 року №706 «Про затвердження Державної цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інваліда на період до 2020 року», з метою поліпшення умов життєдіяльності осіб з інвалідністю згідно з Конвенцією про права інвалідів, забезпечення реалізації ними прав і задоволення потреб нарівні з іншими громадянами в економічній, політичній, соціальній та інших сферах суспільного життя, ефективного вирішення питань щодо створення сприятливого середовища для людей з обмеженими можливостями.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кошти, що поступили від ...
Наступна новина: Попередження ...

КОМЕНТАРІ