На Рівненщині за незаконний видобуток бурштину реальний термін ув’язнення

На Рівненщині за незаконний видобуток бурштину реальний термін ув’язнення

23.03.13 13:38 0 1343
На Рівненщині проблема незаконного видобутку бурштину – сирцю реальна загроза довкіллю. Адже при його видобутку псується ґрунтове покриття не тільки полів, а й лісових масивів. Аби запобігти цьому лихові працівники міліції щодня проводять рейди щодо виявлення осіб, які займаються незаконним видобутком сонячного каміння.

Майже щотижня надходять скарги від жителів сіл району де видобувають бурштин. – Нічого й ніхто не може зупинити так званих «старателів», – так помилково думають як і самі зловмисники, та і ті хто байдуже спостерігає за незаконним видобутком бурштину. Але дехто не знає, що за такий вид діяльнсті можна отримати реальний термін ув’язнення.

Першого вересня того року коли діти йшли до школи то бурштинокопачі вийшли на поле, що знаходиться в урочищі «Азалія», що неподалік смт.Клесів Сарненського району. Проте працівники міліції завбачливо нагрянули на місце видобутку і затримали п’ятеро осіб, які займалися незаконним видобутком бурштину. Коли правоохоронці наблизились до них то всі повтікали, але вдалося затримати 26–річного Сергія жителя смт. Клесів Сарненського району. Як стало відомо пізніше чоловік у 2011 році вже притягувався до кримінальної відповідальності

Слідчо-оперативна група Сарненського РВ УМВС на місці події вилучила мотопомпу кустарного виробництва з двигуном від автомобіля «Мерседес», пожежні рукави, забірний шланг, дві підхватки, шрайбер, металеву тичку, камінці бурштину сирцю різного розміру, які були виявленні в підхватці, а також інші знаряддя для видобування бурштину.

При спілкуванні з Сергієм вдалося з’ясувати, що він знає про заборону щодо видобутку бурштину, тобі ш і про кримінальну відповідальність. Однак вирішив цим зайнятись оскільки ніде не працює, а на прожиття потрібні гроші.

Хлопець своїми умисними діями, які виразились в незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення, скоїв злочин передбачений частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України.

Та згідно вироку Сарненського районного суду від 21 січня 2013 року Сергія засуджено до 3 років позбавлення волі.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: Володимир Стаюра: ...

КОМЕНТАРІ