На Рівненщині міліціонери відігріли та прихистили 73-річного дідуся

На Рівненщині міліціонери відігріли та прихистили 73-річного дідуся

23.03.13 11:18 0 899
Завдяки небайдужості й сумлінному виконанню своїх обов’язків працівникам міліції вдалося врятувати життя та запобігти обмороженню 73-річного жителя села Курозвани Гощанського району.

18 березня до Гощанського районного відділу міліції надійшло повідомлення невідомої жінки про те, що вулицями села Симонів ходить незнайомий чоловік похилого віку, який не може пояснити місця свого проживання та просить надати йому прихисток від холоду й морозу. Працівники міліції одразу виїхали на місце події. Як з’ясувалося, мова йшла про 73-річного жителя району, якого негода здолала своїм холодним подихом. Щоб допомогти бідоласі, який вже котру годину марно «оббивав пороги» чужих обійсть, правоохоронці зігріли його теплим чаєм, а добовий наряд чергової частини поділився з дідусем своєю вечерею.

Микола Максимович розповів міліціонерам, що проживає один у власному будинку і не завжди має можливість доглянути та обігріти свою оселю, тому вирішив піти в інше село в пошуках допомоги, розуміння й тепла. Після того чоловіка відвезли до кімнати обігріву Гощанської центральної районної лікарні та пообіцяли, що цікавитимуться його подальшою долею, а при потребі завжди прийдуть на допомогу. Наостанок пенсіонер щиро дякував працівникам міліції за те, що виявили неабияку чуйність та не лишилися осторонь чужої біди.

Тому міліція краю звертається до жителів області, аби вони були надзвичайно обачні під час ускладнення погодних умов. Виявляйте пильність та обережність під час використання обігрівачів; газового і електричного обладнання та устаткування! Особливо обережними слід бути на водоймах, де зважаючи на досить непередбачувану та мінливу весняну погоду лід може бути крихким і небезпечним, слід утриматися від виходу на нього й застерігати від цього дітей!

Щоб уникнути переохолодження та обмороження при сильному холоді, не вживайте алкогольних напоїв, тому що алкогольне сп’яніння сприяє високій втраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла, також не дає можливості сконцентруватися на перших ознаках обмороження.

Любов ГУБА, Гощанський РВ УМВС
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ