В Рівному безпека на воді

В Рівному безпека на воді

23.03.13 12:52 0 927
Управління з питань надзвичайних ситуацій Рівненської міської ради звертається до мешканців міста з проханням бути обережними на водних об'єктах, особливо у період зміни погодних умов та підвищення температури повітря.

У цей час значно підвищується загроза нещасних випадків на льоду, особливо серед дітей шкільного віку.

Перш ніж ступити на лід дізнайтеся товщину льодового покриву на водоймі чи річці. У гирлах річок та приток міцність льоду послаблена течією.

Отож для одного пішохода товщина льоду повинна бути не менше 5-7 см, для групи людей при переправах не менше 15 см, а при масовому катанні на ковзанах - 25 см.

Особливу обережність слід проявляти у місцях зі швидкою течією, джерелами, струмками та теплими стічними водами підприємств, які впадають у водойму, кущами і травою, що виступають на поверхню.

Під час підлідного лову риби не рекомендується на невеликому майданчику пробивати багато ополонок, стрибати і бігати по льоду, скупчуватись у великі групи. Рибалки повинні пробивати ополонки одну від одної на відстані 5-6 метрів. Кожний рибалка повинен мати з собою рятувальний жилет та мотузку довжиною 15-20 м з петлею на одному кінці і вантажем вагою 400-500 г на іншому кінці.

Якщо ви провалилися під лід, широко розкиньте руки по краях льодового пролому та утримуйтесь від занурення з головою. Дійте рішуче і не лякайтеся. Намагайтеся, не обламуючи краю пролому, без різких рухів вибратися на лід, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи на поверхню ноги. Вибравшись із льодового пролому, відкотіться, а потім повзіть у той бік, звідки ви прийшли і де міцність льоду, таким чином, перевірена.

Якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно сповістіть її, що йдете на допомогу. Візьміть лижі, дошку, фанеру (це збільшить площину опори) і повзіть на них, широко розкидаючи при цьому руки. До самого краю ополонки не підповзайте. Ремені, шарфи, дошка, жердина, санки або лижі допоможуть врятувати людину, кидати їх потрібно з відстані 3-4 метрів.

Пам'ятайте - вирушати на водойми поодинці небезпечно!

Шановні батьки! Нагадайте дітям правила поведінки на водоймах в період танення льоду. Забороняйте їм гратися на річках, озерах без нагляду дорослих.

Якщо людина провалилася під лід терміново інформуйте до Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах за телефоном у м. Рівне 43-41-43.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині леонід ...
Наступна новина: На Житомирщині понад 28 ...

КОМЕНТАРІ