На Рівненщині від продажу нерухомості дубенчани заробили 2,4 мільйони гривень

На Рівненщині від продажу нерухомості дубенчани заробили 2,4 мільйони гривень

23.03.13 12:03 0 1025
З початку року 288 громадяни Дубенщини задекларували майже 15,2 млн. грн. доходів, отриманих від продажу (обміну) нерухомого майна. Внаслідок цього до бюджету області додатково надійде більше 560 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Загалом з початку року на Дубенщині подано 1098 декларацій про доходи, отримані у минулому році, з яких 266 декларацій – з метою реалізації права на податкову знижку.

Нагадаємо, що дохід, отриманий від операцій з продажу (обміну) не частіше одного разу на рік житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку, а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, які перебувають у власності фізичної особи – резидента або фізичної особи – нерезидента менше трьох років, не оподатковується податком на доходи фізичних осіб. Умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину.

При цьому, у разі продажу протягом звітного податкового року більш як одного з таких об’єктів нерухомості, або від продажу об’єкта нерухомості, не зазначеного в п. 172.1 ст. 172 Податкового кодексу, отриманих у спадщину, одержаний дохід буде оподатковуватися за ставкою 5% - для фізичних осіб – резидентів та за ставками 15% (17%) - для фізичних осіб – нерезидентів.

Звертаємо увагу, що вся необхідна інформація з питань декларування доходів розміщена на спеціально створеному банері „Декларування громадянами майнового стану і доходів. Кампанія2013”, що знаходиться на веб-порталі ДПС України (sts.gov.ua).

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чемпіонат Європи. У ...
Наступна новина: Майже 400 ...

КОМЕНТАРІ