Тернопільська область: рятувальники готові протистояти негоді

Тернопільська область: рятувальники готові протистояти негоді

23.03.13 08:40 0 1004
За даними Українського гідрометеорологічного центру, 22-23 березня в Тернопільській області у зв'язку з переміщенням в Україну активного циклону з Балкан прогнозуються складні погодні умови. Очікується хмарна погода, сильний мокрий сніг з переходом в сніг, вранці та вдень місцями дуже сильний. Подекуди ожеледь, налипання мокрого снігу на лініях електропередач та зв’язку. На дорогах ожеледиця, снігові замети. Вітер південно-східний з переходом на північно-східний 9 – 14 м/с, пориви 17 – 22 м/с, вранці та вдень подекуди 25 м/с, хуртовини.

У зв’язку зі складними погодними умовами на території Тернопільщини, Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області вживаються заходи з мінімізації негативних наслідків, яких може завдати негода.

Рятувальники у взаємодії з дорожніми, комунальними службами та підрозділами Державтоінспекції готові негайно реагувати на виявлені загрози та вживати вичерпних заходів щодо забезпечення безперебійного руху транспорту автомобільними дорогами державного та місцевого значення, а також комунального транспорту в населених пунктах.

У готовності перебувають спеціальна та важка інженерна техніка, аварійно-рятувальне обладнання, засоби електроживлення, два стаціонарні та три мобільні пункти обігріву. Узгоджено плани взаємодії відповідних служб і відомств, особовий склад Управління ДСНС в області переведений на посилений варіант несення служби з цілодобовим чергуванням мобільної оперативної групи.

На період ускладнення ситуації у місцях прогнозованого утворення транспортних заторів на автодорогах державного значення організовано чергування автомобільних тягачів та автомобілів підвищеної прохідності, що можуть використовуватися як тягачі.

Залучення техніки здійснюватиметься негайно, з урахуванням ситуації на дорогах та у разі звернень громадян про допомогу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прогноз метеоумов на ...
Наступна новина: ФК "Монако" виселили з ...

КОМЕНТАРІ