На Тернопільщині з метою запобігання виникнення пожеж проведене комплексне відпрацювання житлового сектору в селі Біле

На Тернопільщині з метою запобігання виникнення пожеж проведене комплексне відпрацювання житлового сектору в селі Біле

23.03.13 17:37 0 987
З метою вжиття заходів щодо запобігання пожежам та загибелі на них людей у житловому секторі в сільських населених пунктах, 20 березня працівники Територіального управління МНС області спільно з співробітниками обласного Управління Держтехногенбезпеки, представниками міліції, соціальних служб, місцевих органів виконавчої влади та засобів масової інформації, провели комплексне відпрацювання житлового сектору в селі Біле Чортківського району.

На виконання доручення голови Чортківської районної державної адміністрації від 15 березня 2013 року №18, 20 березня 2013 року на базі Білівської сільської ради проведено навчально-методичний семінар щодо запобігання пожежам та загибелі на них людей. Під час заходу було проведене практичне заняття, на якому до присутніх тут керівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування довели основні форми та методи навчання населення правилам пожежної безпеки. На завершення навчально-методичного семінару усі його учасники отримали «Методичні рекомендації щодо проведення навчання населення правилам пожежної безпеки», та комплекти агітаційних листівок на протипожежну тематику.

Працівниками Територіального управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки області, спільно з представником відділу освіти в дошкільному закладі та загальноосвітній школі села Біле з школярами та дошкільнятами були проведені профілактичні бесіди щодо недопущення виникнення пожеж, внаслідок дитячих пустощів з вогнем. А для місцевих старшокласників продемонстровано навчальний фільм про виникнення та розвиток пожежі в житлі, після чого проведене його активне обговорення.

При відпрацюванні населеного пункту було здійснено обхід 33 дворів. Найбільша увага приділялася категорії населення, з так званої групи ризику: соціально-неблагополучним сім’ям, багатодітним та малозабезпеченим, одиноким престарілим та громадянам, що схильні до зловживання алкоголем. Саме «завдяки» їм, за статистикою, виникає найбільша кількість пожеж.

Майже увесь день рейдова група проводила з мешканцями домоволодінь профілактичні бесіди, роз’яснювала їм вимоги правил пожежної безпеки в побуті. Фахівці інструктували громадян з питань експлуатації електромережі, електронагрівальних та приладів пічного опалення, роздавали їм тематичні пам’ятки й листівки попереджувального змісту на протипожежну тематику. Надавали практичну допомогу: зокрема, представниками Добровільного пожежного товариства області було замінено непридатні до експлуатації притопочні листи та нестандартні електрозапобіжники, а працівниками ВАТ «Чортківгаз» здійснено перевірку димових та вентиляційних каналів систем газового та пічного опалення житлових будинків.

Такі заходи для нашої області є традиційними. Вони проводяться з метою запобігання виникнення пожеж в помешканнях жителів краю.

Рятувальники звертаються до мешканців краю: громадяни, дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Пам’ятайте, що ваше життя та здоров’я залежить, у першу чергу, від вас самих.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ