Тернопільщина: в області зафіксовано зниження кількості випадків захворюваності на туберкульоз

Тернопільщина: в області зафіксовано зниження кількості випадків захворюваності на туберкульоз

23.03.13 08:07 0 1033
Про цей було повідомлено під час прес-конференції, присвяченої Всесвітньому та Всеукраїнському дню боротьби з цією недугою.

Спілкуючись із представниками преси, генеральний директор СТМО “Фтизіатрія” Вадим Рудик розповів про епідемічну ситуацію із захворюваності на туберкульоз в області. Зокрема, він сказав, що на даний час у нашому регіоні відзначається зниження кількості випадків туберкульозу. За 12 місяців 2012 року по області взято на облік 561 хворий проти 585 за 12 місяців 2011 року. Захворюваність зменшилась з 53,9 до 51,9 на 100 тис. нас.

Вадим Рудик розповів і про співпрацю із фондом “Розвиток України” щодо забезпечення протитуберкульозних закладів регіонів новим лабораторним обладнанням, у Тернопільську область у 2013 році теж повинен надійти апарат, який дозволить набагато швидше отримувати результат обстеження на туберкульоз.

Завідувач поліклінічно-диспансерним відділенням, фтизіатр Надія Борисівна Пелехат розповіла присутнім про акцію до Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом, яка відбудеться 24 березня на Театральному майдані. В цей день всі бажаючі зможуть пройти флюорографічне обстеження у пересувних флюорографічних кабінетах. Як зауважила Надія Борисівна, за майже 10 років проведення цього заходу зросла його популярність у населення, за один день проходять обстеження до 300 осіб, виявляються випадки різних захворювань, у тому числі 5-6 - туберкульозу. Окрім обстеження, відвідувачі мають змогу отримати санітарно-освітню літературу та консультацію лікаря. Загалом при профілактичних оглядах в області виявлено 250 хворих, що складає 46,6% (2011 рік – 51,5%) від усіх форм туберкульозу та 53,4% (2011 рік – 59,8%) від туберкульозу органів дихання.

Відповідаючи на запитання журналістів, спеціалісти наголошували, що робота із подолання епідемії туберкульозу не обмежується лише кількома днями у березні, а ведеться регулярно і цілеспрямовано.

Прес-служба ГУОЗ ОДА

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині ...

КОМЕНТАРІ