Уряд Кіпру закликає парламент вирішити майбутнє країни

Уряд Кіпру закликає парламент вирішити майбутнє країни

23.03.13 17:52 0 936
Уряд Кіпру закликає парламент країни ухвалити «великі рішення» для порятунку країни від фінансової кризи. За словами речника уряду, «наступні кілька годин вирішать майбутнє країни». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Парламент Кіпру зібрався на засідання, щоб розглянути новий план порятунку від фінансової кризи. Серед пропонованих заходів – реструктуризація банківського сектора, створення «інвестиційного фонду солідарності» й обмеження банківських операцій на період кризи.

Кіпр має віднайти 5 мільярдів 800 мільйонів євро, щоб отримати 10 мільярдів євро допомоги від ЄС і Міжнародного валютного фонду. Кіпр має для цього час до понеділка. В іншому разі банки країни перестануть отримувати фінансову допомогу, заявляють у Європейському центробанку.

Раніше цього тижня кіпрські законодавці відхилили ідею оподаткування депозитів як спосіб віднайдення необхідних фінансових ресурсів.

російський прем’єр Дмитро Медведєв заявив, що Росія «не зачинила двері» в питанні допомоги Кіпру. При цьому раніше міністр фінансів Росії заявив, що російські інвестори не зацікавлені в угоді щодо надання фінансової допомоги Кіпру.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ