У Росії відновився посмертний суд над Магнітським

У Росії відновився посмертний суд над Магнітським

23.03.13 11:37 0 946
Суд російської столиці Москви відновив посмертний суд над юристом Сергієм Магнітським. призначені державою адвокати попросили суддю перенести засідання до того часу, як Конституційний суд Росії ухвалить рішення щодо законності суду над померлим. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Минулого року прокуратура висунула проти померлого юриста нові звинувачення в уникненні від сплати податків. Звинувачення висунули і проти Вільяма Браудера, голови фонду Hermitage Capital, який обслуговував Магнітський. Браудера судитимуть заочно.

Родичі Магнітського заявили, що справа проти нього є сфабрикованою, і вони не будуть брати участі в суді.

Сергій Магнітський, російський юрист, який працював для західного інвестиційного фонду Hermitage Capital, помер у 2009 році в слідчому ізоляторі, в Москві, у віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути.

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення російських податків для свого замовника, фонду Hermitage Capital. Йому висунули це звинувачення після того, як юрист заявив, що суму в 230 мільйонів доларів, яку фонд уже сплатив як податки, викрали з російського бюджету посадовці Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації та інших державних органів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: На Житомирщині тетяна ...

КОМЕНТАРІ