Луцьк: «Плекаємо юні таланти»

Луцьк: «Плекаємо юні таланти»

23.03.13 15:10 0 1173
Святкове дійство відбуло 21 березня в рамках міського огляду художньої самодіяльності «У життя – через красу» у двох загальноосвітніх навчальних закладах міста – навчально-реабілітаційному центрі та ЗОШ І-ІІІ ступенів №19.

Перед концертними програмами проходили демонстрації робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Чудові вироби із соломки, сіна, бісеру, в’язання гачком, пластиліну, дерева, паперової пластики, а також вишиті рушники та серветки, пошиті власноруч вироби з тканини, збагатили святковий настрій кожного, хто завітав у гості.

У навчально-реабілітаційному центрі навчаються діти з особливими потребами, але у концертній програмі вони показали різні жанри художньої самодіяльності, а саме: твори «Веснянка» та «Пісня про школу» виконав хор учнів молодших та середніх класів (керівник Валентин Сітовський), у трьох вікових групах виступили учасники хореографічної студії «Медея» (керівник Лілія Шевчук), «Веснянки» проспівали учасники фольклорного гурту «Барвінок» (керівник Анна Рак), інсценізацію казки «Соловейко з одним крилом» показали учасники театру-студії «Надія» (керівник Наталія Мовчан), а уривок з казки «Був собі пес» - вихованці мистецько-терапевтичного гуртка «Забавляночка» (керівники Людмила Вознюк та Оксана Бохонська). Захоплюючими показовими виступами вразили учасники спортивної секції з елементами бойового мистецтва «Тхеквандо» (керівник Ярослав Мицюк), де глядач, затамувавши подих, спостерігав за кожним рухом спортсменів. Власні поетичні мініатюри прочитав Сергій Костюк, учень 7-Б класу індивідуальної форми навчання (керівник Юлія Тильванчук), і не залишив байдужим нікого з присутніх. Адже діти, обділені фізично – багаті духовно. Загалом, у концертній програмі взяло участь 130 вихованців, близько 30 учнів готували вироби на виставку разом із своїми наставниками.

У Луцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №19 концерт склав враження родинного свята. У вестибюлі школи розгорнулась виставка дитячих робіт, а 400 кольорових повітряних кульок та весняні квіти на сцені налаштували зал на позитивний настрій. 111 вихованців гуртків художньо-естетичного спрямування співали у хорі та у малих вокальних групах (керівник Юлія Панащук), декламували, демонстрували «Весняну казку» (керівник Валентина Федорчук), танцювали та показували гімнастичний номер, грали на музичних інструментах тощо. А в залі бурхливими оплесками учасників концерту підтримував глядач – неординарний, але справедливий, за що і отримав на завершення кольорову кульку, як мрію, що обов’язково переросте у реальність.

Адже кожен учасник – це творча особистість, її лише треба підтримати.

Управління освіти Луцької міської ради

(724 800, 728 058 )

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині юрій ...
Наступна новина: На Житомирщині відбулися ...

КОМЕНТАРІ