На Хмельниччині аграрії країни забезпечені мінеральними добривами на 114%

На Хмельниччині аграрії країни забезпечені мінеральними добривами на 114%

23.03.13 10:36 0 893
Під керівництвом заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олександра Сеня відбулась всеукраїнській селекторній нараді з питань проведення комплексу весняно-польових робіт. В обласній студії селекторного зв’язку участь в нараді взяв заступник голови ОДА Володимир Галищук.

Відкриваючи нараду, урядовець повідомив, що внаслідок несприятливих погодних умов посівна в поточному році суттєво затримується. Поля північних, північно-східних та західних регіонів вкриті снігом, на деяких утворилась льодова корка, що негативно впливає на вегетацію озимих. За прогнозами синоптиків, сприятливі для українських хліборобів погодні умови мають встановитися не раніше першої половини квітня. У зв’язку з цим Олександр Сень визначив ряд завдань, які потребують першочергової уваги з боку керівників територій. Насамперед необхідно погодити з науковцями та практиками тактику проведення посівної в стислі терміни.

У ході наради йшлося і про забезпеченість мінеральними добривами та засобами захисту рослин. Якщо аграрії запаслися міндобривами на 114% до потреби, то забезпеченість засобами захисту рослин не перевищує 87%.

Також урядовець повідомив, що при Міністерстві аграрної політики та продовольства України розпочинає роботу штаб з проведення весняно-польових робіт. Аналогічні штаби мають бути створені по всій території країни.

По завершенні всеукраїнської наради заступник голови ОДА Володимир Галищук провів селектор з керівниками районів області.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільщина: не ...

КОМЕНТАРІ