Майже 400 військовослужбовців та понад 70 одиниць військової техніки Збройних Сил України готові до боротьби зі сніговою стихією на Хмельниччині

Майже 400 військовослужбовців та понад 70 одиниць військової техніки Збройних Сил України готові до боротьби зі сніговою стихією на Хмельниччині

23.03.13 12:04 0 915
За даними Українського гідрометеорологічного центру, у період з 22 по 25 березня очікується суттєве погіршення погодних умов у Карпатському, Волинському, Подільському, Центральному, Дніпровському, Таврійському регіонах, що супроводжуватиметься сильними опадами у вигляді снігу, налипанням мокрого снігу, хуртовиною, сніговими заметами, ожеледицею та поривами вітру до 22 метрів на секунду.

З метою забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов, у обласних військових комісаріатах розпочали чергування оперативні групи, які спільно з регіональними штабами підрозділів Державної служби надзвичайних ситуацій України здійснюють цілодобовий посилений моніторинг обстановки щодо надзвичайних ситуацій.

Так, керівник оперативної групи Хмельницького обласного військового комісаріату підполковник Вадим Чалаван повідомив, що станом на 13.00 годину 22 березня майже чотири сотні військовослужбовців та більше 70 одиниць спеціальної, автомобільної та інженерної техніки військових частин Збройних Сил України, які дислокуються в межах Хмельницької області, готові взяти участь у наданні допомоги органам місцевої влади у ліквідації наслідків снігових заметів.

«Оперативна група веде постійний моніторинг погодної ситуації в регіоні, яка поступово погіршується, – підкреслив підполковник Вадим Чалаван, – Та ми готові до розвитку найскладніших подій. Переважна більшість особового складу військових частин Хмельниччини продемонструвала свої можливості та ефективність і дієвість військової гусеничної і колісної спеціальної техніки у ліквідації наслідків погодної стихії, яка вирувала в регіоні у грудні минулого 2012 року. Тоді ми село за селом, місто за містом, район за районом звільняли від снігового полону.» – констатував керівник оперативної групи.

Хмельницький обласний військовий комісар полковник Сергій Присяжнюк у свою чергу додав, що в разі виникнення потреби, при ускладненні метеообстановки, військовослужбовці Хмельниччини готові прийти на допомогу по ліквідації негоди на магістралі, автошляхи та до населених пунктів сусідніх з регіоном областей.

А.Агєєв

Центральний регіональний медіа-центр

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сергій Арбузов: Дорога ...

КОМЕНТАРІ