До місцевих бюджетів Закарпаття надійшло понад 181 тис. грн. туристичного збору

До місцевих бюджетів Закарпаття надійшло понад 181 тис. грн. туристичного збору

23.03.13 15:56 0 1079
Ці кошти сплатили за два місяці 2013 року громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які відвідали Закарпаття.

У 2012 році загалом від сплати цього збору надійшло 808,6 млн. грн., що на 259,7 тис. більше ніж 2011 року.

Найбільші надходження туристичного збору у Свалявському районі, де працює значна кількість туристичних об’єктів. Кожну другу гривню туристичного збору сплачують фізичні особи - підприємці, які є власниками готелів.

Збір сплачується до місцевого бюджету за місцем розташування готелів, мотелів, санаторних закладів адміністраціями таких об’єктів, які виступають податковими агентами.

Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням, і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку на проживання. Також, податкові агенти повинні щоквартально подавати до органу державної податкової служби за своїм місцем реєстрації декларацію по туристичному збору.

Якщо ж податковий агент має підрозділ без статусу юридичної особи і надає такі послуги не за місцем реєстрації цього податкового агента, то зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням підрозділу.

За матеріалами управління

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині студенти ...

КОМЕНТАРІ