Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області вшанували пам’ять загиблих героїв-пожежних

Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області вшанували пам’ять загиблих героїв-пожежних

24.03.13 11:06 0 1216
21 березня минає 10 років з тієї трагічної ночі, коли при виконанні службового обов’язку під час гасіння пожежі у підвалі житлового будинку по вулиці Північний бульвар, 1 в обласному центрі, рятуючи життя та майно людей, трагічно загинув начальник караулу СДПЧ-1 міста Івано-Франківська старший лейтенант внутрішньої служби Тарас Бринецький. Його колега, пожежний Володимир Заяць, з місця пожежі у непритомному стані був доставлений у реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні. Йому судилося прожити ще тільки тиждень – 27 березня 21-річний Володимир Заяць помер.

У роковини цієї сумнозвісної події в Управлінні ДСНС в області відбулися заходи по вшануванню героїв- пожежних. Колеги-рятувальники прийшли до будинку №1 на Північному бульварі нині Пушкіна, щоб вшанувати пам’ять своїх загиблих товаришів, адже десять років тому стіни саме цієї будівлі стали мовчазними свідками трагічної загибелі молодих героїв-пожежних Тараса Бринецького та Володимира Заяця. Про подію десятирічної давнини нагадує меморіальна дошка, квіти до якої поклали колеги-рятувальники та запалили поминальні свічки. Віддаючи шану пам’яті загиблим, начальник служби цивільного захисту в місті Івано-Франківську полковник служби цивільного захисту Василь Мацалак розповів присутнім про ту трагічну пожежу, коли від високої температури у підвалі прогнулося перекриття, а з будинку було евакуйовано понад 50 мешканців. Поділилися своїми спогадами про березневу подію і колеги загиблих, які у ту трагічну ніч пліч-о-пліч з Тарасом Бринецьким та Володимиром Заяцем ліквідовували наслідки пожежі. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих пожежників.

Заходи зі вшанування світлої пам’яті кавалерів ордена «За мужність» III ступеня (посмертно) начальника караулу СДПЧ-1 старшого лейтенанта внутрішньої служби Тараса Бринецького та пожежного СДПЧ-1 сержанта Володимира Заяця відбулися і на вулиці, названій на честь мужніх вогнеборців – вулиці імені Героїв Пожежних. Колеги по роботі говорили про те, що час не зменшує болю втрати, адже пішли з життя у розквіті літ молоді енергійні люди, яким ще жити і жити, радіючи кожному новому дню. Також в ході поминальних заходів рятувальники разом з батьками героїв-пожежних відвідали могили загиблих товаришів та здійснили покладання вінків і квітів.

Минають роки, але вічною залишається людська вдячність рятувальникам, які, рятуючи життя інших, заплатили надто високу ціну – власні життя.

За християнською традицією, в кафедральному соборі Святого Воскресіння відбулося богослужіння за упокій душ трагічно загиблих вогнеборців, на якому були присутні батьки героїв-пожежних та працівники Управління ДСНС в області.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині знайшли ...
Наступна новина: Голова журі Міжнародного ...

КОМЕНТАРІ