Волинь: бережіть ліс і землю від пожежі!

Волинь: бережіть ліс і землю від пожежі!

24.03.13 09:23 0 1119
Згідно зі статистичними даними з вини населення щорічно виникає 96–98% лісових пожеж. При згоранні однієї тонни рослинних залишків у повітря потрапляє близько 9 кг мікроскопічних твердих продуктів згорання. Вогнища пошкоджують кореневу систему рослин, гинуть корисні комахи та мікроорганізми, що в результаті призводить до виснаження ґрунту.

Закликаємо усіх громадян дотримуватися елементарних вимог безпеки для недопущення пожеж. Пам’ятайте, заборонено випалювати суху рослинність та її залишки на сільгоспугіддях, смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, очерету в заплавах річок, оскільки це загрожує виникненню неконтрольованого поширення пожеж, знищенню мікрофлори ґрунту та гумусу, який відновлюється більше десяти років, адже вигоряння гумусної частини ґрунту відбувається на глибині 10 см і більше.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 77 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» ? «Порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів і на посадових осіб - від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Реалізація стратегії ...
Наступна новина: Олександр Вілкул ...

КОМЕНТАРІ