Львівщина: через надмірні  снігопади ситуацію в області визнано як надзвичайну місцевого рівня

Львівщина: через надмірні снігопади ситуацію в області визнано як надзвичайну місцевого рівня

24.03.13 16:35 0 1070
Cьогодні, 22 березня о 18:00 годині,   за дорученням голови Львівської ОДА Віктора Шемчука заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Іван Груник  провів засідання штабу з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій зимового періоду 2012/13, на якому скоординовано основні роботи з ліквідації надзвичайної ситуації, які проводитимуться в області в ніч з 22 на 23 березня.

Члени штабу одноголосно визнали ситуацію через надмірні снігопади в області як надзвичайну місцевого рівня та з 18:00 години органи управління та служби цивільного захисту переведено в режим діяльності надзвичайної ситуації до того часу, поки не буде відновлено доїзд до кожного населеного пункту області.

Директор департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Олексій Титаренко поінформував присутніх  про ситуацію, яка склалася  в області. За його словами,  від снігопаду найбільше постраждали три райони: Золочівський, Бродівський та Перемишлянський.

Станом на 18:00 годину проїзд забезпечено на державних та регіональних автомобільних дорогах Львівщини за винятком траси Броди-Тернопіль, де тимчасово призупинено рух транспорту через великі снігопади.

Олексій Титаренко зазначив, що у Бродівському районі станом на зараз відсутній доїзд до 19 населених пунктів, також уточнюється інформація щодо Золочівського та інших районів. Для надання допомоги дорожним службам задіяні підрозділи державної інспекції, Головного управління МНС у Львівській області та військових.

За його словами, залучена максимальна кількість техніки, щоб в максимально короткий термін відновити життєдіяльність області.

Також він додав, що годину тому  виникло знеструмлення п’яти населених пунктів повністю та одного частково в Перемишлянському районі. На місце вже виїхали енергетики для оперативного відновлення електропостачання.

За підсумками засідання Іван Груник дав доручення звернути особливу увагу  на міри безпеки соціальних  об’єктів області – лікарень, шкіл, роботу котелень. Головам РДА особисто організувати роботу щодо очищення проїзних територій від снігу.

Ситуацію  в області визнано складною, але контрольованою.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ