Республіка Кіпр зацікавлена у розвитку двостороннього співробітництва зі Львівщиною

Республіка Кіпр зацікавлена у розвитку двостороннього співробітництва зі Львівщиною

24.03.13 17:42 0 1435
22 березня заступник голови-керівник апарату Львівської облдержадміністрації Іван Груник провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Кіпр в Україні Евагорасом Вріонідесом та обговорив можливості двосторонньої співпраці.

Участь в обговоренні також взяв голова Представництва міжнародної дипломатичної місії народної дипломатії «Європейська Україна» у Республіці Кіпр Юрій Тітовець, керівники профільних департаментів облдержадміністрації, а також представник МЗС України у Львові.

Посол Кіпру розповів, що метою його візиту на Львівщину є участь у 2-ій Міжнародній конференції «Україна – Кіпр: інвестиційні рішення», яка відбулась у місті Львові. За словами Евагораса Вріонідеса, учасники цього заходу обговорили ряд важливих питань, зокрема щодо сучасної політико-економічної ситуації у Республіці Кіпр, безпечного та вигідного інвестування, а також інвестиційних можливостей на острові. Він поінформував, що з доповідями на конференції також виступили представники кіпрських компаній, які працюють у будівельній та консалтинговій сферах.

Окрім цього Надзвичайний і Повноважний Посол зазначив, що не менш важливим аспектом його візиту до Львівської області є ознайомлення з суспільно-політичною та соціально-економічною ситуацією в регіоні та налагодження активного співробітництва.

Заступник голови-керівник апарату ОДА Іван Груник висловив сподівання, що співпраця Львівщини та Республіки Кіпр буде дедалі поглиблюватися, особливо у зовнішньо-торговельній та інвестиційній сферах. Зокрема, він наголосив на важливості розвитку зазначеного співробітництва у сфері експорту будівельних матеріалів із Львівської області до Республіки Кіпр, участі львівських будівельних компаній у відповідних проектах на Кіпрі та туристичної галузі.

Евагорас Вріонідес підтримав пропозиції заступника голови ОДА, зокрема щодо розвитку зовнішньоекономічної торгівлі між країнами. Враховуючи значний інтелектуальний потенціал регіону, він також запропонував започаткувати програму обміну студентами між вищими навчальними закладами Львівщини та Кіпру.

Посол розповів, що у вересні 2012 року Посольство Республіки Кіпр в Україні розпочало видачу українцям “електронних віз”, що значно спростило процедуру їх отримання та сприяло збільшенню кількості туристів з України. Також він зазначив, що у травні цього року з Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького заплановано відкриття прямого авіарейсу до Кіпру зі сполученням Львів-Ларнака, що також сприятиме туристичному обміну між державами.

На завершення зустрічі сторони обмінялись пам’ятними подарунками та висловили сподівання у подальшій плідній співпраці.

Переклад новини з англійської мови виконало Київське переводческое агентство "Авента".
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Надал підтримує ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині про ...

КОМЕНТАРІ