Львівська ОДА  звернулася в Міністерство фінансів України щодо  виділення  коштів  на  ремонт Музею барокової скульптури Іоана Георга Пінзеля

Львівська ОДА звернулася в Міністерство фінансів України щодо виділення коштів на ремонт Музею барокової скульптури Іоана Георга Пінзеля

24.03.13 10:06 0 962
Після експонування у Луврі твори Іоана Георга Пінзеля повернулися до Львова. У зв’язку з цим 28 березня 2013 року о 15 год. у залах Львівської національної галереї мистецтв за адресою: м. Львів, вул. Стефаника, 3 відбудеться відкриття виставки „Майстер Пінзель – легенда і реальність”.

Зазначена виставка експонуватиметься до завершення ремонтно-відновлювальних робіт приміщення музею „Львівська барокова скульптура XVIII ст. Творчість І.Г.Пінзеля”, що знаходиться на площі Митній, 2. На даному об’єкті загострилися питання аварійного стану дахів, фасадів, розписів, частини склепінь і стін.

Приміщення Музею барокової скульптури Іоана Георга Пінзеля (костел Кларисок) є пам’яткою архітектури XVII століття (охор. № 350).

Львівська обласна державна адміністрація звернулася до Міністра фінансів України Колобова Ю.В. (лист від 18.03.2013 № 5/5-1981/0/2-13-11) та Першого віце-прем’єр-міністра України Арбузова С.Г. (лист від 18.03.2013 № 5/5-1980/0/2-13-11) з проханням при розподілі державних капітальних видатків, що розподіляються Кабінетом Міністрів України, виділити у 2013 році кошти в сумі 8 млн. грн. для проведення ремонтно-реставраційних робіт пам’ятки архітектури XVII століття (музей Пінзеля).

За інформацією, наданою Львівською міською радою, у 2013 році у міському бюджеті передбачено 3 млн грн., які будуть скеровані на розробку проектно-кошторисної документації та ремонтно-реставраційні роботи фасадів і даху зазначеної пам’ятки.

Питанню збереження пам’яток національного значення приділяється значна увага з боку органів виконавчої влади області шляхом залучення бюджетних коштів та пошуку інвестицій та можливих грантових проектів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині для ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ