Ряд об’єктів у Тернополі роками чекають державних субвенцій

Ряд об’єктів у Тернополі роками чекають державних субвенцій

24.03.13 08:00 0 918
Держава багато років поспіль не надає Тернополю коштів на капітальні видатки. Не передбачено субвенції для міста і в 2013 році. У зв’язку з цим депутати Тернопільської міської ради прийняли відповідне звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Формувався запит на основі висновків постійної комісії з питань бюджету та фінансів, які є доволі невтішними для Тернополя. Місту у 2013 році не передбачені субвенції на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій та капітальний ремонт систем центрального водопостачання.

«Вже протягом багатьох років міському бюджету не виділяються кошти на капітальні видатки. Однак, в даний час в місті експлуатується ряд об’єктів, що знаходяться в аварійному стані, на відновлення яких потрібні значні капіталовкладення. Мережі водопостачання та водовідведення відпрацювали нормативний термін експлуатації і для уникнення непередбачених ситуацій необхідна негайна їх заміна та відновлення.

Вкрай необхідні кошти на модернізацію міського електротранспорту, оновлення рухомого складу тролейбусного парку, який вкрай застарілий», - йдеться у зверненні.

Крім того, через відсутність додаткових капітальних вкладень не можуть бути завершені окремі об’єкти будівництва. Зокрема, йдеться про школу у Кутківцях та терапевтичний корпус під пологовий будинок лікарні №3. Нову школу у Кутківцях будують ще з 1993-го року. Загалом на її спорудження потрібно 30 мільйонів гривень, з міського бюджету виділено 5,3 мільйона. Перепрофілювання та реконструкцію недобудованого терапевтичного корпусу під пологовий будинок на 300 ліжок з жіночою консультацією лікарні №3 розпочато у 2007-му. Загальний кошторис - 96,6 млн. грн. На цей об’єкт також - жодних субвенцій.

Таким чином під загрозою і будівництво споруд, і збереження уже виконаних робіт.

Враховуючи ситуацію, міська рада звернулася до державних органів влади з роз’ясненням проблемних питань і вимогою таки передбачити субвенції для Тернополя при внесенні змін до Держбюджету на 2013 рік.Звернення депутатів Тернопільської міської ради щодо виділення субвенцій (додається)

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Володимир Хоменко: «Все ...

КОМЕНТАРІ