Тернопільська міська рада звернулась до Верховної ради України з вимогою виділити 600 млн. на ремонт доріг

Тернопільська міська рада звернулась до Верховної ради України з вимогою виділити 600 млн. на ремонт доріг

24.03.13 16:38 0 1189
Звернення депутатів Тернопільської міської ради до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України

Аномальні погодні умови зимового періоду 2012-2013 років супроводжувалися частими та різкими температурними перепадами, які невластиві для нашого регіону. Це призвело до значної руйнації - понад 70% - асфальтобетонного покриття вулиць м. Тернополя.

Для того, щоб відремонтувати знищені негодою дороги, треба залучити близько 600 мільйонів гривень. Це абсолютно непосильна для місцевого бюджету сума. Необхідна для ремонту доріг сума практично дорівнює річному бюджету Тернополя.

Тернопільська міська рада спроможна лише частково здійснити фінансування робіт з капітального та поточного ремонту шляхово-мостового господарства міста. На даний час ця сума може скласти близько 30 мільйонів, що становить 5% від необхідного.

Значна частина доріг та вулиць потребує капітального ремонту. Подальше зволікання з його проведенням неминуче призведе до повної руйнації дорожнього покриття та неможливості проїзду автотранспорту.

Звертаємо також увагу на наступне. Особливу стурбованість викликає стан дорожнього покриття проїзних частин ділянок доріг та вулиць, що суміщаються з дорогами державного значення. Йдеться про ділянки доріг М-12, Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка, М-19, Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, Р-41, об'їзд м. Тернополя, загальною протяжністю16,4 км. По вказаних ділянках курсує великоваговий транзитний транспорт. Спричинені поганим станом доріг обмеження швидкості або зупинки транзитного транспорту паралізують діючу транспортно-господарську систему міста. Значне руйнування дорожнього покриття вказаних ділянок становить значну небезпеку для людей та автомобілів.

У зв'язку з цим просимо знайти можливість для окремого цільового фінансування ремонту доріг міста Тернополя в сумі 600 мільйонів гривень.

Прийнято на тридцятій сесії Тернопільської міської ради шостого скликання 22 березня 2013 року.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ