На Житомирщині забезпечується рівний і вільний доступ молоді до якісної освіти та навчання

На Житомирщині забезпечується рівний і вільний доступ молоді до якісної освіти та навчання

24.03.13 08:44 0 1068
Коментуючи положення Стратегії розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року, одним із пріоритетів якої є рівний і вільний доступ молоді до якісної освіти та навчання, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Липовецька зазначила, що в області функціонує 1649 навчально-виховних, 688 дошкільних, 827 загальноосвітніх, 67 позашкільних, 28 професійно-технічних і 22 вищих навчальних закладів. При цьому щорічно зростає кількість закладів нового типу, що створює можливості для забезпечення умов розвитку здібностей молоді. «Протягом трьох останніх років розширилася мережа закладів нового типу – з’явилося ще 7 гімназій, 4 ліцеї», – пояснює посадовець.

Ольга Липовецька також акцентувала і на тому, що управління здійснює контроль за дотриманням державних вимог щодо рівня змісту та обсягу освіти.

У навчальних закладах області створено необхідні умови для комфортного перебування учнів. Зокрема протягом 2004-2012 років навчальні заклади області отримали 183 шкільних автобусів, 112 із яких було отримано за освітнім проектом «Рівний доступ до якісної освіти в Україні» та ще 773 автобуси були придбані за кошти місцевих бюджетів і благодійних організацій.

В області реалізується програма переходу на профільне навчання. Минулого року у старших класах понад 80 % загальноосвітніх закладів І-ІІІ ступенів запроваджено один із напрямів профільного навчання.

Разом із тим, на теренах області цілеспрямовано впроваджується програма «Інклюзивна освіта» Всеукраїнського фонду «Крок за кроком». За розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року «Про затвердження плану заходів щодо впровадження інклюзивного та інтегрованого навчання в загальноосвітніх навчальних закладах» і відповідним наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, управлінням освіти і науки облдержадміністрації розроблено та затверджено комплекс заходів у цьому напрямку. Зокрема в Житомирському обласному інституті післядипломної освіти функціонує кафедра інклюзивної освіти, при якій розробляються методики навчання дітей із особливими розумовими та фізичними потребами.

Довідково: 22 березня у конференц-залі Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича відбувся круглий стіл щодо обговорення проекту Стратегії розвитку державної молодіжної політки на період до 2020 року (далі – Стратегії), організований департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Метою проведення заходу стало обговорення представниками державних структур, відповідальних за реалізацію молодіжної політики в області, та молодіжних громадських організацій тих пропозицій стратегії, які б надали можливості для тактичних змін у напрямках реалізації державної молодіжної політики.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мер Львова на цей рік ...
Наступна новина: ЛМР підтримуватиме не лише ...

КОМЕНТАРІ