Олександр Башкаленко: «Державні інвестиції у будівництво дамб та насосних станцій у Любешові та Люб’язі дали можливість забути про таке стихійне лихо, як підтоплення, у цих населених пунктах»

Олександр Башкаленко: «Державні інвестиції у будівництво дамб та насосних станцій у Любешові та Люб’язі дали можливість забути про таке стихійне лихо, як підтоплення, у цих населених пунктах»

25.03.13 16:50 0 860
Виїзні робочі наради, які проводить перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко щодо контролю за виконанням розпорядчих документів обласної державної адміністрації відбулись у Любешівському та Маневицькому районах. Тут основну увагу присутніх було зосереджено на протидії підтопленню населених пунктів.

Начальник територіального управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук повідомив, що в кінці минулого тижня на Волині випала півторамісячна норма опадів у вигляді снігу. Кучугури подекуди сягали 49 см. «У зв’язку з цим, в Любешівському районі виникає загроза підтоплення населених пунктів Заріка, Зарудчі та Пожіг, які розташовані вздовж берега річки Стохід. На вже зафіксовано факти підтоплення господарських приміщень. З потеплінням рівень води в річках може піднятись, тому можливо треба буде відселяти людей», - сказав головний рятувальник області.

Для боротьби з великою водою в районі вже створено відомчий штаб, працює п’ять аварійних бригад, заготовлено три тисячі мішків із піском та щебінь.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко зазначив, що державні кошти, які впродовж двох останніх років було інвестовано у будівництво дамб та насосних станцій у Любешові та Люб’язі дали можливість забути про таке стихійне лихо, як підтоплення, у цих населених пунктах. « ж ситуація із підтопленням у сусідніх селах наближається до критичної. Щоб завершити усі протиповеневі роботи в області, нам необхідно 38 млн грн. Уже наступного тижня в Любешові відбудеться засідання оперативного штабу на чолі із Віце-прем’єр-міністром України Олександром Вілкулом. Ми будемо сподіватись на позитивне вирішення цього питання, яке знайде своє продовження в окремому Доручені Президента України щодо виділення коштів на протипаводкові заходи на Волині, щоб за два наступні роки завершити усі необхідні роботи», - резюмував він.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині у ...
Наступна новина: На Львівщині через ...

КОМЕНТАРІ